Ще одній категорії чоловіків незабаром можуть дозволити виїзд за кордон: що зміниться

Читать на русском
Автор
6439
Представникам IT-індустрії готують ряд послаблень
Представникам IT-індустрії готують ряд послаблень. Фото фото з відкритих джерел

Для айтішників також планують запровадити бронювання від мобілізації

Коли українські чоловіки не полишають спроб виїхати з України навіть попри обмеження для військовозобов’язаних, ще одна категорія незабаром може отримати послаблення. Йдеться про айтішників, виїзд яких передбачений одразу кількома ініціативами.

Про це повідомив віцепрезидент компанії GlobalLogic зі стратегії та технологій Андрей Яворський, пише видання Dev.ua. За його словами, зараз прийняття необхідних рішень дещо затягнулось – на часі виявились більш пріоритетні питання. Втім, Яворський прогнозує, що IT-спеціалістам можуть дозволити легальний виїзд уже найближчими тижнями. "Ми сподіваємося, що протягом наступних кількох тижнів ми отримаємо чіткий механізм легального виїзду айтішників за кордон з причини розвитку бізнесу", — цитує його слова видання.

Відомо, що окрім дозволу на виїзд, для айтішників готують систему бронювання від мобілізації. Про це розповів заступник міністра цифрової трансформації з питань розвитку IT Олександр Борняков.

Як повідомляв "Телеграф", у той же час виїзні обмеження можуть накласти на частину жінок. Йдеться про представниць професій, які з 1 жовтня мають стати на військовий облік.