У двох областях України прогриміли вибухи: що відомо

Читать на русском
Автор
35731
Росіяни знову запустили ракети по містах України Новина оновлена 03 серпня 2022, 06:09
Росіяни знову запустили ракети по містах України. Фото pravda.com.ua

Сили ППО ліквідували сім російських ракет

У вівторок, 2 серпня, під час повітряної тривоги, оголошеної після 17 години, у Вінницькій та Кіровоградській області місцеві жителі почали повідомляти про вибухи. За попередньою інформацією, близько чотирьох вибухів пролунало на Вінниччині, а ще декілька чули на Кіровоградщині. На момент виходу новини інформації про влучання в об'єкти інфраструктури не було, але громадян просять залишатися в укриттях.

Як повідомив голова Вінницької ОВА Сергій Борзов, вибухи у Вінницькій області пов'язані з роботою протиповітряної оборони. Завдяки нашим військовим вдалося знищити дві російські ракети, які пролітали над областю.

Вибухи сьогодні 2 серпня 2022 Вінниця та Кропивницький - перші подробиці

У Кіровоградській області також спрацювала протиповітряна оборона. Про це стало відомо від Командування Повітряних сил ЗСУ.

"2 серпня близько 17 години окупанти завдали ракетного удару з району Каспійського моря. Застосовувались стратегічні бомбардувальники Ту-95 (Ту-160). Загалом по території України було випущено вісім крилатих ракет типу Х-101 (Х-555) у напрямку центральних, південних та західних областей України. Сім із восьми ракет було збито протиповітряною обороною Повітряних Сил ЗС України. Шість ракет ліквідували зенітні ракетні війська і одну збито винищувачем авіації Повітряних Сил", — повідомив речник командування Юрій Ігнат.

На жаль, не обійшлося без влучань. Одна з ворожих ракет влучила по Червоноградському району Львівщини, де вразила зенітний ракетний комплекс.

Нагадаємо, що кількома днями раніше сильних обстрілів зазнало місто Миколаїв. Атаку російських окупантів назвали найсильнішою за всі дні війни. Потужні вибухи лунали після години ночі та близько п’ятої ранку. Зруйновано низку об’єктів, пошкоджено житлові будинки. На місцях прильотів виникла низка пожеж.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що днями росіяни вдарили поряд із зупинкою в Миколаєві, через що серед білого дня загинуло багато мирних жителів.