Ердоган сьогодні зробить Зеленському серйозну пропозицію: що відомо

Читать на русском
Автор
6187
Реджеп  Ердоган
Реджеп Ердоган

Турецький лідер вже не вперше намагається організувати зустріч двох лідерів країн, які конфліктують

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган, візит якого у четвер, 18 серпня, очікують у Львові, запропонує українському лідеру Володимиру Зеленському організувати його зустріч із російським диктатором володимиром путіним.

Відповідну інформацію, посилаючись на дипломатичні джерела, оприлюднив телеканал A Haber.

"Очікується, що Ердоган запропонує Зеленському організувати його зустріч із путіним", — повідомив кореспондент телеканалу зі Львова.

Водночас телеканал CNN Turk з посиланням на власні джерела повідомив, що президент росії путін і український лідер Володимир Зеленський можуть зустрітися для того, аби визначитися з "дорожньою картою" по Україні.

Також зазначається, що Зеленський вже чотири рази висловлював пропозиції щодо проведення двостороннього саміту з російським диктатором. Проте, відповідну пропозицію кремль завжди відкидав, мовляв, що конкретного питання, яке могли б вирішувати лідери наразі немає. Проте останнім часом російська сторона нібито пом'якшила свою позицію.

"Згідно з новинами, які ми отримали з російських джерел президент росії володимир путін натякнув, що може зустрітися з Володимиром Зеленським. Російська сторона заявила, що лідери можуть обговорити і визначити "дорожню карту". Потім делегації можуть розпочати роботу з втілення цієї "дорожньої карти" в життя", — йдеться в тексті, оприлюдненому турецьким телеканалом.

Крім того, відомо, що якщо остаточного миру в Україні все ж досягнути не вдасться, то принаймні досягнення тривалого припинення вогню залежатиме від того, як пройде зустріч Ердогана та Зеленського у Львові, під час якої буде присутній генсек ООН Антоніу Гутерреша.

Раніше "Телеграф" повідомляв, як президент Туреччини Ердоган знову запропонував Зеленському і путіну провести особисту зустріч. Її проведення, на його думку, можна було б організувати на території Туреччини.