"Плани ворога вдасться зірвати": у ГУР розповіли, коли чекати вирішального періоду війни

Читать на русском
Автор
3011
Українські військовослужбовці успішно стоять на захисті Батьківщини від російського ворога
Українські військовослужбовці успішно стоять на захисті Батьківщини від російського ворога

Представник ГУР припускає, що для досягнення цілей в Україні, рф все ж доведеться оголосити загальну мобілізацію

Прийдешня осінь стане вирішальним періодом у війні між росією та Україною. Водночас зимні місяці запам'ятаються українцям вже не такими запеклими боями з росіянами, проте окупанти не відступатимуть.

Про це у своєму інтерв’ю для видання РБК-Україна розповів представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький, відзначивши, що, попри складнощі, потрібно й надалі вірити у Збройні Українські Сили і в те, що всі плани кривавої росії захисникам Батьківщини все ж вдасться зірвати.

За його словами, розвідники переконані, що під час прийдешньої зими, активність боїв з окупантами знизиться, проте вони все ж утримуватимуть свої позиції поблизу українських кордонів неподалік Сумщини та Чернігівщини, аби тримати населення у напрузі, періодично обстрілюючи території України.

"Вирішальний період – це буде якраз осінь. Якщо говорити про природні та кліматичні умови – це вересень-жовтень. Далі піде непогода, листопад, зима, але бойові дії продовжаться…. Тому за будь-якого розкладу зимовий період теж буде складний, бо будуть йти турбуючі бойові дії для того, щоб тримати в напрузі Збройні сили України. Друге – це фактор енергетичних ресурсів, який буде однозначно використовуватися росією, щоб дестабілізувати нашу внутрішню ситуацію. А на цьому фоні вони будуть готуватися до весни, до відновлення потужних бойових дій", — пояснив він.

Також представник ГУР додав, що розраховує на те, що усі ті плани, які готує Україна, будуть успішними і ЗСУ все ж зламають російські плани щодо подальшої окупації та повного захоплення Донеччини. Навіть зараз, відзначив він, попри недостатню кількість належних для боїв з окупантами ресурсів, українці успішно знищують пункти управління, склади і живу силу росіян. З огляду на це, моральний стан російської армії поступово змінюється до найгіршого.

За словами Скібіцького, розвідникам вдалося встановити, що укомплектованість деяких підрозділів росіян, які були задіяні у так званій "військовій операції" в Україні, наразі складає 30%. Цю цифру представник ГУР вважає нижчою за будь-які необхідні показники.

На його думку, попри плани москви здійснити свої плани щодо набору бійців на службу за контрактом і стосовно добровільного набору, їх реальне втілення не перевищує 50% від усіх очікувань. Не виключає Скібіцький і ймовірності того, що в якийсь момент росії все ж доведеться оголосити загальну мобілізацію.

Раніше "Телеграф" повідомляв, як у Головному управлінні української розвідки прокоментували стан здоров'я російського президента володимира путіна та пояснили, чому його кінець не стане кінцем для війни в Україні.