Накриє всю Україну: синоптики засмутили прогнозом погоди на найближчі дні

Читать на русском
Автор
1379
Осінній дощ
Осінній дощ. Фото Відкриті джерела

На території країни "правитимуть бал" дощі та зливи

Відповідно до прогнозу синоптиків погода не збирається найближчими днями радувати українців – у багатьох регіонах очікується чергова хвиля затяжних дощів, місцями з грозами.

Причину такого явища пояснив народний синоптик Стас Щедрін.

9-13 вересня з південного заходу на північний схід України переміщається глибокий і активний — тобто потужний — циклон, внаслідок чого на заході та місцями на півдні країни пройдуть затяжні сильні та дуже сильні зливи подекуди з сильними грозами, також очікуються. сильні пориви вітру та шквали при грозах", — пише він.

Думку колеги поділяє Наталія Діденко. Вона впевнена, що у п’ятницю дощі, від помірних до сильних, найімовірніші у західних областях, увечері опади дійдуть Вінницької області.

Найближчим часом локальні дощі пройдуть у Херсонській та Миколаївській областях. На решті території України сьогодні – без істотних опадів. Температура повітря складатиме +17+22 градуси, у західних областях +13+18 градусів. Ускладнення погоди очікується у суботу-неділю у західних, північних, центральних областях України — дощі, холодно та вітряно.

На півдні дощі можливі в неділю, на сході України поки що без опадів.

Погода у п’ятницю, 9 вересня

При цьому особливе значення Наталя приділила столичному регіону, рекомендувавши киянам та мешканцям населених пунктів області "дістати і запхати в підковдру тепліші ковдри, серйозно подивитися гардероб, приготувати теплі домашні флісові штани і передати близьким, що в суботу-неділю в Києві буде сильний дощ.

"А конкретніше — 10-11 вересня у столиці дощ, місцями сильний, пориви південно-східного вітру 15-20 метрів за секунду. Зниження температури повітря до +10+13 градусів ", — пише синоптик.

Подібний прогноз поділяють в Укргідрометцентрі.

Погода у Київській області 9 вересня

До кінця тижня негода захопить у свої чіпкі обійми практично всю Україну, за винятком вузької смужки на сході країни.

Погода в Україні 10 вересня
Погода в Україні 11 вересня

А на початок нового тижня негода пошириться на територію всієї країни, заливаючи міста та села дощовою вологою. Температура повітря при цьому опуститься до жахливих 8-10 градусів вночі та 18-20 градусів вдень.

Погода в Україні 12 вересня

На щастя, вже 13 вересня з Європи до України прйде тепло, і дощова маса буде відтіснена на Схід, а температура повітря незначно зросте – до 8-12 градусів уночі до 17-19 градусів вдень.

Погода в Україні 13 вересня

Надалі температура підвищуватиметься у всіх регіонах за принципом "чим південніше, тим тепліше". Точно за таким принципом розподілятимуться і дощі.

Погода у Львові на 10 днів
Погода в Києві на 10 днів
Погода в Дніпрі на 10 днів
Погода в Одесі на 10 днів.

Але на радість більшості українців, бабине літо не за горами і – тоді й можна буде порадіти осінньому сонечку!