"Плаксиві вихідні" та надія на прихід тепла з ЄС: якою буде погода найближчого тижня

Читать на русском
Автор
699
Осіння погода
Осіння погода. Фото Відкриті джерела

На більшій території країни запанує негода

Відповідно до прогнозів синоптиків, погода не збирається радувати українців найближчими днями.

Такий не надто веселий прогноз підтвердила у своєму відео синоптик Українського гідрометцентру Наталія Птуха.

За її словами, із заходу на територію України вривається циклон, який несе сірі осінні хмари та дощі у більшість областей. Внаслідок тривалого періоду дощової погоди загальна кількість опадів очікується близькою до місячної норми (в межах 30-70 мм).

Прогноз погоди на вихідні

З іншого боку, прибуття циклону може супроводжуватися окремими поривами вітру.

"Так що запасайтеся парасольками і будьте оптимістично налаштовані в будь-яку погоду. Тримаємося ", — рекомендує Птуха.

Погода у суботу, 10 вересня

Триватимуть дощі та завтра, 11 вересня, — вночі у північних, більшості центральних, на півночі Одеської та Миколаївської областей значні дощі; лише на сході та південному сході країни без опадів.

Вітер південно-східний ↖ з переходом на північно-західний ↘ 7-12 м/с, завтра вдень на Правобережжі, в неділю в Україні місцями пориви 15-20 м/с. Температура вночі 8-14°, 10-11 вересня у східній частині 2-8° тепла; вдень 12-18, на півдні країни 19-23.

Не омине негода стороною і столичний регіон: сьогодні, 10 вересня, на Київщині хмарно з проясненнями, сильний дощ. Вітер південно-східний 7-12 м/с, удень місцями пориви 15-20 м/с. Температура повітря вночі 8-13 °, вдень 13-18 °. При цьому протягом доби 10 вересня та вночі 11 вересня сильний дощ. Крім того, рівень небезпеки – жовтий.

Погода 10 вересня у столичному регіоні

Затримається негода, на думку народного синоптика Стаса Щедріна, до 13 вересня: у цей день з’являться перші теплі маси з Європи, і на Заході країни переважатиме сонячна погода.

Понеділок, 11 вересня
Погода у понеділок, 12 вересня
Погода у вівторок, 13 вересня

Наступного дня, 14 вересня, тепло впевнено завоює велику частину країни, витіснивши дощові маси на південь та схід.

Погоди на середу, 14 вересня

При цьому "вночі українські термометри покажуть 6-14 тепла, а вдень очікується 15-21 вище нуля. …14-15 вересня на Закарпатті, Прикарпатті, у Вінницькій та Одеській областях стовпчики термометрів вдень досягнуть позначок 22-26 градусів тепла", — впевнена заступник начальника відділу метеопрогнозів Українського гідрометцентру Наталія Голеня.

Потім приблизно до 18 вересня температура повітря практично у всіх регіонах підвищуватиметься, і після наступних вихідних розпочнеться її спад.

Погода у Києві на два тижні
Погода у Львові на два тижні
Погода в Дніпрі на два тижні
Погода в Одесі на два тижні

Але, на щастя, бабине літо вже не за горами.