"Темпи нормальні": Юрій Вітренко розповів про підготовку України до опалювального сезону

Читать на русском
Автор
Юрій Вітренко, директор НАК "Нафтогаз України"
Юрій Вітренко, директор НАК "Нафтогаз України". Фото Скріншот відео

Видобуток власного газу в країні залишається стабільним

Голова НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко, який заявляв про те, що опалювальний сезон в Україні розпочнеться пізніше, а закінчиться раніше, ніж зазвичай, розповів "Телеграфу" про підготовку країни до опалювального сезону, а також ціну на газ для держави і населення.

Зробив це чиновник у кулуарах 17-ї щорічної конференції Ялтинської Європейської Стратегії (YES) у суботу, 10 вересня.

За словами Вітренко, підготовка до майбутнього сезону відбувається у плановому режимі.

"У нас нормальні темпи підготовки, ми тримаємо видобуток практично стабільним і повністю підготували наші підземні сховища", — поділився голова "Нафтогазу".

Раніше виникали питання щодо зниження тарифів, оскільки було ухвалено закон, який забороняє підвищувати тарифи для населення.

Але зараз на підході нова законодавча ініціатива, згідно з якою держава компенсуватиме різницю між ціною, за якою блакитне паливо надходить в Україну, і за якою потім продається споживачеві.

"Якщо закон буде підписаний, у нас взимку не виникне проблем з імпортом — ми зможемо купувати газ у тих обсягах, які необхідні, і оплачувати його. А ціна для споживача для населення залишиться незмінною", — упевнений Юрій Вітренко.

Коментар Юрія Вітренко "Телеграфу"

Також директор НАК "Нафтогаз України" підтвердив, що у рамках конференції YES намічено обговорення допомоги західних партнерів Україні у газовому питанні.

Нагадаємо, що влада розглядає різні сценарії проходження Україною опалювального сезону.