Б’ють по критичній інфраструктурі: після ракетного удару росіян по Харкову частина України залишилася без світла (відео)

Читать на русском
Автор
13284
Результат обстрілів
Результат обстрілів

Окупанти завдають ударів по об’єктах критичної інфраструктури

Харківська, Донецька, Сумська, Дніпропетровська та Полтавська області мають проблеми з відсутністю або перебоями з електроенергією.

Як повідомила пресслужба Дергачівської міськради, окупанти завдали ударів по об’єктах критичної інфраструктури, через що виникла проблема з електропостачанням.

Там закликали зберігати спокій та зазначили, що "Харківобленерго" вже веде роботи з усунення проблеми.

Після цього голова Сумської ОВА Дмитро Живицький повідомив, що напруга в мережі впала по всій області, через що порекомендував жителям відключити електроприлади від мережі, щоб уникнути їх пошкодження.

Він зазначив, що ще з часів березневих бомбардувань енергосистема в області залишається нестабільною, а також додав, що зараз окупанти можуть завдати ударів по енергетичних об’єктах України.

Мер Харкова Ігор Терехов підкреслив, що через відсутність світла у місті немає і водопостачання, оскільки не працюють насоси.

У мережі тим часом повідомили, що на місці влучення зафіксовано масштабну пожежу.

Як повідомлялося раніше, у ніч на 11 вересня, у тимчасово окупованому Енергодарі було повністю зупинено роботу Запорізької атомної електростанції. Після обриву останнього зв’язку підприємства з електросистемою України кілька днів тому місцеві жителі скаржилися на перебої з електрикою.