Чекайте до "плюс 28": народний синоптик розповів, коли в Україні можливе потепління

Читать на русском
Автор
1884
Осінь прийшла
Осінь прийшла. Фото Відкриті джерела

Зима не обіцяє бути дуже холодною, хоча можливі "морозні" проміжки тривалістю до п’яти днів

Відповідно до прогнозів синоптиків, в Україні поки що встановилася дощова та прохолодна погода.

Більше того: сьогодні, 23 вересня, починається астрономічна осінь, тож день почне помітно зменшуватись, а переважатиме темний час доби.

Таку "нагадалку" наводить у своєму Facebook синоптик Наталія Діденко.

У зв’язку з настанням астрономічної осені у більшості областей України переважатиме волога погода з періодичними дощами – за винятком "смуги" від Сумщини, через Полтавщину, Дніпро з районами, Миколаївщину, Херсонщину до Криму. Тут опади малоймовірні. Температура повітря, на думку фахівця, передбачається невисокою, вдень очікується +10+15 градусів, найтепліше буде у Запоріжжі, Донбасі, Миколаївській області та в Криму, +15+19 градусів.

Погода в Україні у п’ятницю, 23 вересня

На відміну від Наталії Діденко, її колега Стас Щедрін нвстроєний біль песимістично і вважає, що в ніч на 23 вересня в західних, північних і центральних областях стане морозно. Температура повітря опуститься до -1-6 градусів, залежно від рельєфу.

Метеоситуація в Україні

Станіслава Щедріна підтримують в Укргідрометцентрі: на думку фахівців, уночі 24-25 вересня у західних, північних, центральних областях на поверхні ґрунту (на високогір’ї Карпат та повітрі) заморозки 0-3°. У зв’язку із цим навіть оголошено жовтий рівень небезпеки.

Рівень небезпеки в Україні на найближчий годинник

У столичному регіоні 23 вересня буде хмарно із проясненнями, уночі без істотних опадів, удень невеликий дощ. Температура в області вночі 3-8°, вдень 9-14°; у Києві вночі 6-8°, вдень 11-13°.

Погода у столичному регіоні на найближчу добу

Водночас у Київській області вночі 23-24 вересня на поверхні ґрунту заморозки 0-3°, у зв’язку з чим оголошено той самий жовтий рівень небезпеки.

Попередження по Київській області

Але незважаючи на заморозки, в Україну повернеться потепління, вважає народний синоптик Станіслав Щедрін.

"До кінця третьої декади вересня у більшості областей України суттєвих змін погоди не очікується. У західних, північних та центральних областях до 28-29 вересня переважатиме відносно прохолодна та дощова погода ", — прогнозує народний синоптик.

Але вже 29-30 вересня до України прийде потепління.

"Наприкінці вересня в Україну прийде потепління, а опадів стане набагато менше", — повідомив Щедрін.

Прогноз народного синоптика підтримують колеги на погодних сайтах.

На їхню думку, у деяких регіонах потеплішає до "майже літніх" +28 градусів.

Прогноз по Києву на 2 тижні
Прогноз на 2 тижні по західних областях
Погода на найближчі 2 тижні в центрі країни
Погода на найближчі 2 тижні в південних областях

І зовсім уже порадували українців в Укрдірометцентрі: на думку фахівців цієї солідної установи, цієї зими температура буде на 1-2 градуси вищою за норму; ймовірність тривалих холодів у зимовий період в Україні мінімальна, хоч і можливі короткочасні суттєві похолодання тривалістю 1-5 діб.

До того ж попереду в українців "бабине літо", яке, згідно з прогнозом народного синоптика Володимира Деркача, закінчиться лише на Покрову (14 жовтня).