Коли в Україні закінчиться Бабине літо: прогноз народного синоптика

Читать на русском
Автор
1765
Бабине літо
Бабине літо

Перша половина жовтня порадує теплом

Довгоочікуване Бабине літо в Україні розпочнеться у першій декаді жовтня та триватиме аж до свята Покрови Пресвятої Богородиці (14 жовтня).

Про це у коментарі "Телеграфу" розповів народний синоптик Володимир Деркач. Він зазначив, що у вересні також буде чимало теплих днів, проте справжнє Бабине літо варто очікувати на початку жовтня.

Народний синоптик розповів, що початок жовтня порадує теплом, лише протягом 1-2 днів у середині першої декади на території України очікуються невеликі опади. Потім добре потеплішає і прийде довгоочікуване бабине літо, яке зачепить і початок другої декади. Деркач вважає, що після свята Покрови варто чекати на похолодання, кількість дощів зросте, сильно впаде температура вночі (до 0 градусів), проте морозів не буде.

Завершальна декада жовтня порадує теплом лише протягом 1-2 днів, вночі варто очікувати невеликих заморозків.

Раніше директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда розповів, якою буде найближча зима, яку вже зараз називають найважчою в історії України через війну та її наслідки. У деяких регіонах нашої країни не буде опалювального сезону, а тому в "Нафтогазі" порадили українцям запастися теплими речами.