В Yakaboo відреагували на сексистську заяву директора: чим завершився скандал

Читать на русском
Автор
1312
Іван Богдан
Іван Богдан

Компанія швидко зреагувала на обурення в соціальних мережах

Ще в середу, 28 вересня, генеральний директор книжкового інтернет-магазину Yakaboo Іван Богдан попав у центр сексистського скандалу, так як заявив, що жінки частіше купують книжки, тому що витрачають гроші, які заробляють чоловіки. Компанія одразу відреагувала на цю ситуацію і прийняла рішення відсторонити гендиректора від управління.

Про це повідомлено на офіційній сторінці магазину Yakaboo у Фейсбук. Як зазначається, висловлювання Івана Богдана не збігаються з цінностям компанії і робочої команди.

"Цінності – це не папірець на стіні. Вони перевіряються діями і відповідними рішеннями. Повага до наших клієнтів, партнерів, співробітників – є ключовою цінністю компанії. Без винятків. У зв’язку з цим ми ухвалили єдине можливе рішення. Іван Богдан відсторонений від управління компанією", — йдеться в повідомленні.

Вони також зазначили, що тимчасово функції генеральногоо директора компанії Yakaboo виконуватиме директорка з операційної діяльності Олена Безугла. Магазин офіційно приніс вибачення.

Крім того, пізніше і сам колишній гендиректор написав вибачення на своїй сторінці у Фейсбук. Іван Богдан зазначив, що дуже жалкує через те, що сказав, і підтвердив, що йде з посади CEO.

"Я усвідомлюю, що такі формулювання неприпустимі у жодній формі та за будь-якої ситуації. Повірте, я дуже жалкую про вчорашній інцидент. Ніколи так не мислив та не маю жодних упереджень в гендерному питанні. Це важливий урок для мене. Я усвідомлюю всю відповідальність і розумію наслідки", — написав він.

У коментарях користувачі мережі залишилися обуреними цією ситуацією. Проте, дехто не зрозумів, чому компанія прийняла таке рішення. У зв'язку з цим виникли конфлікти між прихильниками різних сторін.

Як повідомляв "Телеграф" раніше, у травні компанія Yakaboo вперше з початку повномасштабного вторгнення відновила свою роботу в Чернівецькій області.