"Мокрий" початок тижня та "натяки" на бабине літо: синоптики розповіли, коли в Україну прийде довгоочікуване тепло

Читать на русском
Автор
1570
Осінь на озері
Осінь на озері. Фото Відкриті джерела

Погоду поки що визначає циклон із атмосферними фронтами, який "крутиться неподалік"

Відповідно до прогнозів метеорологів, перші дні жовтня будуть дуже прохолодними.

"Понеділок, 3 жовтня, в Україні буде вологим. Тому що циклон з атмосферними фронтами поки що крутиться неподалік",пише синоптик Наталія Діденко.

За її інформацією, дощі найімовірніші у західних, північних, місцями у центральних областях. На сході України дощі пройдуть лише на Харківщині, а ось у південній частині вдень буде з проясненнями, а вже ввечері там буде невеликий дощ. Вітер очікується західний, північно-західний, 5-12 м/с, подекуди пориви 15-20 м/с.

Температура повітря найнижчою передбачається в північних і західних областях +9+13 градусів, найвищою в південній частині +17+21 градус. На решті території +11+17 градусів.

У Києві початок тижня буде з дощем та холодною погодою, протягом дня максимально +11 градусів. Та ще з поривчастим північно-західним вітром.

Попередження житям столичної області

При цьому синоптик не забула додати частинки оптимізму у своє повідомлення.

"А от якщо ви щось плануєте робити на відкритому повітрі, то чудовими обіцяють бути дні з 6 по 10 жовтня – сухі, можливо навіть сонячні та теплі. Натяк на бабине літо!", — зазначає вона.

Свою колегу підтримує народний синоптик Стас Щедрін.

"Довгоочікуване потепління вже на порозі", — стверджує експерт погодних явищ.

Щедрін впевнений, що починаючи з 5 жовтня і до 10-12 числа, по всій Україні погодні умови стабілізуються, очікується повне припинення опадів у всіх областях, і настане тепла та ясна погода, всюди стовпчики термометрів покажуть від +6+10 ночами, Карпатах -2+3, і до +18+22 в денний час, коротко кажучи, настане справжнє бабине літо зі стійким теплом і без хмарного неба.

Народного синоптика охоче підтримують колеги із сайтів про погоду.

Згідно з їх прогнозами, у Києві та області з середи розпочнеться підвищення температури повітря, і тепло триматиметься практично до Покрови (14 жовтня).

Погода в Києві та області

Водночас у Львові буде холодніше на пару градусів, але також відносно тепло та комфортно.

Погода в західних областях

Лідером з тепла продовжує залишатися Центр країни – тут стабільне тепло і набагато більше сонця.

Такою буде погода в Центрі

Першість же днями без дощів належить південним областям – дощі до них завітають лише у другій половині місяця.

Прогноз погоди на Півдні

Загалом жовтень буде справді унікальним місяцем і порадує українців теплом. При цьому навіть не хочеться думати, що наприкінці місяця можливі сильні дощі і навіть сніг – але, можливо, в Україну знову завітає несподіваний циклон або антициклон, і змінить синоптичні прогнози на краще.