Херсон чекає на ВСУ? Росіяни скаржаться, що у місті перестали приймати рублі

Читать на русском
Автор
8119
Херсон
Херсон

Причин такого рішення назвати ніхто не може

У тимчасово окупованому Херсоні на тлі масової "евакуації" людей багато аптек та заправок перестали приймати російські рублі і дозволяють розплачуватися лише гривнями.

Як повідомляє пропагандистський телеграм-канал Readovka, співробітники заправок та аптек кажуть, що така вимога їм надійшла від керівництва, проте доказів цього не наводять.

"Начальник заправки теж не зміг до пуття пояснити нам, чому було прийнято таке рішення, і своєю чергою повідомив, що розпорядження надійшло йому нібито від його керівництва і знову ніяк не підтвердив свої слова", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за словами місцевих жителів, рублі також відмовляються обмінювати на гривні, а сам обмінний курс підняли до 1 до 2.

Водночас повідомляється також про те, що на деяких міських заправках бензин взагалі купити неможливо. Через брак палива деяким із них довелося закритися.

Як повідомлялося раніше, у Генштабі ЗСУ напередодні заявили, що значна частина мирних жителів із Херсона вже виїхали, а росіяни почали займатися мародерством. Крім того, спостерігаються випадки, коли російські солдати перевдягалися в цивільний одяг і заселятимуться в покинуті будинки та квартири. У ЗСУ вважають, що таким чином окупанти готуються до вуличних боїв.