Термін — два місяці: генерал зробив прогноз щодо просування ЗСУ та деокупації Криму

Читать на русском
Автор
4327
Бенджамін Ходжес очолює Кафедру стратегічних досліджень Першингу у Центрі аналізу європейської політики
Бенджамін Ходжес очолює Кафедру стратегічних досліджень Першингу у Центрі аналізу європейської політики. Фото dialog.ua

Повернення півострова заплановано на 2023 рік

Експерти оцінюють перспективи повернення Криму та окупованих після 24 лютого територій досить високо. Так, колишній командувач військ США в Європі Бен Ходжес змінив прогноз, який давав у вересні на більш оптимістичний.

На думку генерала, яку він висловив у програмі "Фейгін Live", Ходжес вірить у те, що окупантів відкинуть до лінії 23 лютого за два місяці. Визволення Криму він бачить до літа 2023 року.

Досягти цього можна за дотримання двох умов — продовження підтримки від США та збереження санкцій проти росії. Він також згадав, що росіяни не досягли в Україні жодної стратегічної мети. Ходжес вважає, що атаки та ескалація, зокрема й терор дронами та ракетами, спрямований на затягування конфлікту. росія це робить для того, щоб схилити Україну та союзників до поступок, вважає генерал.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що у кремлі не хочуть допустити третьої великої поразки у війні в Україні і не збираються здавати Херсон без бою. Щоб залатати дірки в лініях оборони, росія вербує людей у колоніях, серед них — наркоторговці, ґвалтівники, вбивці. Мобілізованих на фронт кидають майже одразу.