Новий масований удар росії по Україні: куди потрапили, що відбувається в областях

Читать на русском
Автор
39772
Після серії вибухів у Львові здіймається стовп чорного диму Новина оновлена 15 листопада 2022, 20:10
Після серії вибухів у Львові здіймається стовп чорного диму. Фото Соцмережі

Росіяни традиційно цілять по енергетичних об'єктах, у містах масово зникає світло

росія влаштувала новий масований ракетний обстріл по всій Україні, у той час як лідери країн G20 на Балі виступають із заявами про засудження вторгнення рф. У вівторок атаки були націлені на Київ, Київську область, Львів, Полтаву, Миколаїв, Дніпро, Житомир, Харків, Чернігів, Одесу, Рівне.

Міністр енергетики Герман Галущенко назвав сьогоднішній обстріл енергосистеми наймасованішим з початку війни. Ця атака може мати вплив також на енергосистеми сусідів.

Ми зібрали останню інформацію щодо масованих атак, постраждалих та збитків:

У Кривому Розі рятують 566 шахтарів, які під час вибухів знаходились у чотирьох шахтах, повідомив голова військової адміністрації міста Олександр Вілкул. Проводиться рятувальна операція. Вже виведено на поверхню 457. Під землею ще 109 людей. За його словами, на визволення треба декілька годин. Застосовуються контргрузи та ручні лебедки. Загалом у місті складна ситуація, працюють всі аварійні, комунальні та рятувальні служби. Рятівники боряться з масштабною пожежею, без світла декілька районів міста.

Заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко повідомив, що сьогодні росія випустила по Україні більше 90 ракет, 70 з них збили ППО.

UPD: близько 18:20 почалися відбої повітряних тривог. Карта наразі виглядає так:

У Київській обл. 10 будинків пошкоджено через атаку, повідомив начальник ГУ Нацполіції області Андрій Нєбитов. Потерпілих серед цивільного населення немає.

Оператор мобільного зв'язку "Київстар" попередив, що через ракетну атаку можливі перебої зі зв'язком.

"Укренерго" вводить екстрені відключення світла по всій країні. Атака триває, тому поки не можна назвати повні масштаби пошкоджень. Найбільш складна ситуація в північних і центральних областях.

Голова Тернопільської ОВА Володимир Труш повідомив, що на область здійснена повторна атака. У місті не працюють насосні станції "Тернопільводоканалу", немає централізованої подачі води. За останніми даними, 90% області без електроживлення.

На Вінничині уражено об'єкт критичної інфраструктури, повідомив керівник ОВА Сергій Борзов. "Вінницяоблводоканал" каже, що у Вінниці знеструмлено одну з водопровідних насосних станцій, через можливі перебої з електроенергією всіх вінничан закликають терміново подбати про запас води.

Частина Одеси залишилася без світла, повідомляє "Суспільне".

Мер Львова Андрій Садовий повідомив, що 80% міста залишається без електроенергії. Ворог вразив об‘єкт критичної енергетичної інфраструктури на Львівщині. Мобільні оператори Львова також обмежили роботу частини сервісів, щоб заощадити електроенергію для дзвінків. Через відсутність електроенергії тимчасово призупинено подачу тепла, гарячої води нема. Одну людину поранено внаслідок обстрілу, потерпілого госпіталізували. Трамваї та тролейбуси у місті не курсують. Про відбій тривоги у місті повідомлятимуть машини з гучномовцями.

Губернатор Харківської області Олег Синєгубов опублікував у Telegram коротке повідомлення: "Окупанти б’ють по Харкову! Залишайтеся в укриттях". Мер міста Харкова Ігор Терехов підтвердив ураження об'єкту критичної інфраструктури. Зупинився наземний електротранспорт, метро. Енергетики та комунальники роблять усе, щоб якнайшвидше нормалізувати життєдіяльність Харкова.

У Рівному міський голова Третяк повідомив, що росіяни завдали удару по об’єкту критичної інфраструктури, деякі частини міста без електроенергії.

Голова Хмельницької ОВА повідомив про два прильоти по Хмельницькій ТГ, а у частині міста Хмельницького відсутнє електропостачання.

Частина Житомира знеструмлена внаслідок ворожих атак. Дві ракети потрапили в об'єкт критичної інфраструктури.

Губернатор Сумської обл. Дмитро Живицький написав у Telegram, що у регіоні запроваджено аварійні відключення електроенергії внаслідок ворожих атак по Сумах та області.

У Кривому Розі лунали повторні вибухи — росіяни нанесли декілька ракетних ударів.

Голова Волинської ОВА повідомив про вибухи на Ковельщині, підтверджено приліт по об'єкту енергетичної інфраструктури, частково немає світла.

Мер Рівного повідомив про удар по об’єкту критичної інфраструктури, є перебої зі світлом.

У Полтавській обл. здійснено удар по інфраструктурі, є приліт у Кременчуцькому районі, повідомив голова ОВА Дмитро Лунін. На Полтавщині впроваджені аварійні відключення електроенергії на всі 10 черг.

У Полтавській обл. здійснено удар по інфраструктурі

Івано-Франківська область — лунали звуки вибухів, пишуть про проблеми зі світлом та водою.

У Кіровоградській обл. два прильоти по енергетичній інфраструктурі.

На обстріли вже відреагувала посол США в Україні Бріджит Брінк. Вона назвала серію обстрілів росії "черговим витком жорстоких атак". Посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс написала у Twitter:

"Як ніч змінює день, росія продовжує принизливий відхід із Херсона ракетними ударами по енергетичній інфраструктурі в Києві та інших місцях. Британці перечікують це разом з українцями".

Як повідомляв "Телеграф", 11 листопада, до Херсона, який перебував під окупацією російських загарбників з березня 2022 року, зайшли наші українські військові.