Українські воїни вже у Херсоні. Пронизливі відео та фото зустрічі військових

Читать на русском
Автор
14939
ЗСУ зайшли до Херсона Новина оновлена 12 листопада 2022, 08:18
ЗСУ зайшли до Херсона. Фото ukrinform.ua

Люди виходять зустрічати військових із українськими прапорами в руках

У мережі з’явилася інформація про те, що сьогодні, 11 листопада, до Херсона, який перебував під окупацією російських загарбників з березня 2022 року, зайшли наші українські військові. Мешканці міста нетерпляче виходять у центр зустрічати українських воїнів зі сльозами на очах.

Перші фото, у тому числі з Шуменського мікрорайону, опублікував місцевий журналіст Костянтин Риженко. Також розмістив фото українського прапора над головною адміністративною будівлею міста.

Також у мережі публікують фото, зроблені сьогодні у центрі Херсона, де вже розвивається прапор України. У свою чергу видання "Мост" повідомляє, що українські військові вже знаходяться на території Херсона.

Херсон, ЗСУ, визволення
Центру Херсона

Жителі Херсона виходять на вулиці зустрічати наших військових з українськими прапорами в руках.

ЗСУ, Херсон, визволення
Жителі Херсона зустрічають ЗСУ
ЗСУ, Херсон, визволення
ЗСУ зайшли до Херсона

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець написав, що "Херсон вдома, в Україні" та подякував ЗСУ.

З'явилося відео зустрічі військових. На цьому відео показано, як солдати встановлюють український прапор біля штабу української національної поліції в місті.

У Херсоні вже скандують вигуки "Слава Україні", "Героям Слава", "ЗСУ", обіймаються з військовими та роблять з ними селфі:

ГУР Міноборони у Facebook підтвердило захід у Херсон українських військових та опублікувало звернення російською мовою до окупантів, яких командування кинуло в місті:

"Херсон повертається під контроль України, до міста заходять частини ЗСУ. Шляхи відступу російських окупантів – під вогневим контролем української армії. Будь-які спроби протидіяти Збройним силам України буде припинено. Кожен російський військовослужбовець, який чинитиме опір, буде знищений. Ви маєте єдиний шанс уникнути загибелі – негайно здатися в полон. У разі добровільної здачі в полон Україна гарантує вам збереження життя та безпеку", — повідомили розвідники.

На цьому відео натовп херсонців оточив автомобіль з військовими, дякує та не хоче відпускати:

На головній вулиці Херсона вздовж дороги люди розгорнули величезний синьо-жовтий прапор. Зазначається, що той самий стяг, з яким херсонці виходили протестувати проти російської окупації у березні.

Не менший резонанс визволення Херсона викликало і на міжнародному рівні. Так, колишній заступник верховного головнокомандувача об'єднаними збройними силами НАТО, генерал Річард Ширрефф заявив, що втрата Росії Херсона стане великим приниженням для російського диктатора володимира путіна.

"Херсон був першим захопленим містом. Путін з великою помпезністю оголосив, що там буде "херсонська губернія". Тому це масштабна поразка", – сказав генерал.

У свою чергу посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен відреагувала на деокупацію правого берега Херсонської області, заявивши, що вже збирається до Херсона провести свою відпустку.

"Довгоочікувана Перемога Збройних Сил України – звільнення Херсона! Сподіваюся, що свою відпустку влітку 2023-го проведу на Херсонщині. Весь світ віддає гідну шану тим, хто мужньо захищає та звільняє рідну землю. Вічна пам'ять полеглим!", — написала вона.

Крім того, посол продемонструвала своє фото із Херсона 2019 року.

Не могли на визволення Херсона не відреагувати і в росії. Так, згідно з інформацією Telegram-каналу Generall SVR, російський диктатор планує завдати масованого ракетного удару по енергетичній інфраструктурі України. Він нібито був запланований найближчими днями — до 14 листопада включно.

За даними каналу, кілька людей із наближених президента росії нібито намагаються його умовити скасувати чи перенести ракетний удар по Україні.

"Причина умовлянь — "мирна пропозиція", що надійшла путіну. В оточенні президента вважають, що ракетний удар по Україні найближчими днями або обнулює отриману пропозицію, або посилить умови", — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що 10 листопада головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний розповів про успіхи ЗСУ на Херсонському напрямку. Він наголосив, що наші воїни продовжують звільняти населені пункти та просуватися вперед.