Україна залишилась без світла через новий ракетний удар: де немає електроенергії

Читать на русском
Автор
8350
Відключення електроенергії у Києві
Відключення електроенергії у Києві. Фото Ян Доброносов, "Телеграф"

По всій Україні відбулись аварійні відключення електроенергії

Через масовані ракетні удари росії в Україні почалися аварійні відключення світла. Інформація про це з’явилася на сайті Укренерго, а також на сайтах регіональних обленерго. Проте вже через кілька годин в окремих містах і регіонах країни почала з'являтися електроенергія.

Нижче ви можете продивитись інформацію про те, як в Україні спочатку аварійно пропадало, а потім і відновлювалось електроживлення.

19:22 Подачу води та світла почали відновлювати на Рівненщині, повідомляє голова регіону Віталій Коваль.

18:58 В одеських пабліках пишуть, що у місті почало з'являтися світло.

18:20 У Києві електрику та водопостачання можуть відновити у Києві до кінця доби, заявив у телеефірі Віталій Кличко.

Мер Харкова Ігор Терехов каже, що за цю ніч у місті планують відновити енергопостачання.

Мер Львова Андрій Садовий: "Половина Львова вже з електроенергією… Водопостачання у місті відновлено на 70%. Частина будинків забезпечена лише на перших поверхах. Але це на якийсь час. Тепло. Запускаємо міські ТЕЦ, працюємо над відновленням теплопостачання та подачею гарячої води".

17:20 Повідомляється, що світло почало з'являтися у Дніпропетровській області, а трошки раніше — у Дніпрі.

17:16 Волинська область, можливо, залишатиметься без світла майже добу. Як повідомили "Суспільному" у "Волиньобленерго", орієнтовний час відновлення електропостачання в області – до 15:00 24 листопада.

17:07 Частина Києва також зі світлом. Подекуди він зникав на досить короткий час.

17:00 У Львові починає з'являтися світло, пишуть в Телеграмканалах.

16:03 Без світла Кривий Ріг. Мер міста Олександр Вілкул повідомляє: "Кривий Ріг. Введено в дію план роботи при повній відсутності електроенергії. Підключення лікарень – на генераторах. Підключення водозаборів та насосних (де це можливо) – на генераторах. Малі котельні також підключаються на генератори. Великі котельні, які живляться від високовольтних ліній, на генераторах працювати не можуть. Люди з метро вже виведені. Розпочато рятувальну операцію з підйому шахтарів із шахт. Прошу керівників підприємств усіх форм власності та видів діяльності відпустити людей додому та допомогти дістатися (електротранспорт не працює)".

15:49 Кіровоградська область знеструмлена через влучання в енергетичний об'єкт, повідомив голова обласної військової адміністрації Андрій Райкович.

15:44 Глава Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук: "В громадах Дніпропетровщини немає світла. Знеструмлено насосні станції, через що можуть бути перебої з водою".

15:00 Міський голова Хмельницького Олександр Симчишин: "Місто знеструмлено повністю. Об’єкти критичної інфраструктури та Чернелівський водозабір також. Працюємо, аби запустити більшу частину котелень в автономному режимі на когенераційних установках і генераторах".

14.50 По всій Миколаївській області – аварійне відключення електроенергії, повідомляє Кім.

"У зв’язку з відключенням світла у Харкові зупинено весь електротранспорт. Ми евакуюємо людей з метрополітену. На маршрути наземного електричного транспорту виведено додаткові автобуси", — пише мер Харкова Терехов.

"У зв'язку з масованим ракетним ударом по енергетичній інфраструктурі України по всій Одеській області та інших областях України тимчасово відсутнє електропостачання. Про будь-які зміни в роботі електромереж інформуватимемо додатково", — заявив голова Одеської ОВ Максим Марченко.

Мер Львова Андрій Садовий: "Все місто — без світла. Чекаємо додаткову інформацію від енергетиків. Можуть бути перебої з водопостачанням. Залишайтесь в укриттях".

Про ситуацію у Києві та Київській області повідомила енергокомпанія ДТЕК.

"У регіоні відбуваються екстрені відключення світла. Графіки аварійних відключень, складені раніше, поки що не діють", – відповідне повідомлення з'явилося на сайті Київобленерго.

Трохи пізніше "Сумиобленерго", "Черкасиобленерго" та "Тернопольобленерго" також заявили про застосування екстрених графіків.

"Застосовано спеціальні графіки аварійних відключень електроенергії (червоний графік). Наразі знеструмлено значну частину області", – уточнив голова Черкаської ОВ Ігор Табурець.