"Більше шансів узимку": у Литві дали обнадійливий прогноз для ЗСУ

Читать на русском
Автор
Узимку українці отримають певні переваги на фронті
Узимку українці отримають певні переваги на фронті

Попри успіх, узимку на ЗСУ чекатимуть і певні складнощі

Збройні сили України узимку мають набагато більше шансів розвинути свій контрнаступ на всіх напрямках, аніж росіяни.

Про це в інтерв'ю виданню Delfi розповів міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас. За його словами, саме зимовий період дасть українцям більше можливостей на полі бою, однак, виникнуть і певні складнощі.

"Зима — це, звісно, і можливості додаткові, і, звісно, додаткові загрози. Я думаю, що обидві сторони будуть використовувати можливості зими. Але в України є перевага — українці воюють за свою землю. Вони знають її, знають свої можливості, знають, як воювати, вміють воювати. Я думаю, що якщо зіставляти з агресором українські можливості, то у українців шансів розвинути наступ саме взимку набагато більше, аніж у агресора", — пояснив він.

Міністр запевнив, що вже на початку наступного року українські військові отримають від союзників ще потужніше озброєння, що допоможе їм отримати ще більшу перевагу у боях з окупантами. Зокрема, саме Литва планує надати українцям пакет військової допомоги, в який включать дрони та інше обладнання.

"Ми думаємо, як можна було б використати нашу оборонну промисловість, яка, можливо, невелика, але вона все одно дещо може. Оптика, лазерні приціли, ті ж дрони, розвідувальні тощо, тобто те, що виробляється саме в нас. Деякі технологічні розробки у нас передові, наприклад, лазерні системи, тепловізори. Вони дають перевагу в бою… І ми знаємо, що й український спецназ, сили спецпризначення, вони використовують і мають перевагу", — підсумував він.

Раніше "Телеграф" повідомляв, як речник Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат пояснив українцям, на яких напрямках дії окупантів є більш активними, і чи варто побоюватися повторного прориву російської армії.