Як звільнити Крим через Мелітополь. Експерт пояснив, чого чекати від ЗСУ

Читать на русском
Автор
578
ЗСУ готуються до подальшого наступу на південь України
ЗСУ готуються до подальшого наступу на південь України

Саме на Мелітопольському напрямку є вкрай важлива для ЗСУ точка, яка допоможе відкрити дорогу на Крим

Одним з найважливіших напрямків для Збройних сил України є Мелітопольський, адже успішний рух на ньому створить досить цікаві умови для подальших контрнаступальних операцій.

Таку інформацію у своєму інтерв’ю для видання "ТСН.ua" повідомив заступник директора Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння з міжнародних питань Михайло Самусь. За його словами, деокупація міста Мелітополь (Запорізька область) може стати наступним важливим етапом у майбутньому звільненні анексованого росією Криму.

"Звісно, це залежить не від одного населеного пункту Мелітополя. Мається на увазі район Мелітополя, а саме напрямок Мелітополя, який є дійсно важливим. Тобто якщо подивитися на карту, це і транспортний, і логістичний вузол. Взагалі, це фактично така центральна точка, яка є в цьому районі і яка відкриває шлях на Крим", — пояснив він.

На думку Самуся, якщо українські військові все ж вирушать у напрямку півдня, в сторону Бердянська, то це допоможе перекрити усі логістичні сполучення і комунікації окупантів, які облаштовані між територією росії, анексованим кримським півостровом, а тако лівим берегом багатостраждального Херсона.

"Тобто ми відрізаємо лівий берег Херсонщини і фактично те угруповання, яке там є, опиняється в такому мішку, який певний час буде з'єднаний лише з Кримом. Ну а українська армія вже буде планувати свої наступні операції, як готувати звільнення Криму. Успішний рух на Мелітопольському, Бердянському напрямках створює дуже привабливі, комфортні умови потім для планування наступних операцій", — пояснив експерт.

Раніше "Телеграф" повідомляв, як глава Нацполіції України Ігор Клименко прокоментував подальший розвиток контрнаступу ЗСУ та ймовірне звільнення Криму, назвавши головні проблеми деокупації українських територій.