Супутник сфотографував російський аеродром "Енгельс": що там відбувається після "бавовни"

Читать на русском
Автор
3983
Військовий аеродром у рф Новина оновлена 30 грудня 2022, 14:19
Військовий аеродром у рф. Фото War Zone

Пошкоджень особливо не помітно, але літаків точно поменшало

У мережі з'явилися супутникові знімки військового аеродрому "Енгельс" у росії, де 26 грудня пролунала потужна "бавовна". Судячи з оприлюднених фото, суттєвих пошкоджень російські літаки не зазнали, однак їхня присутність і активність на летовищі суттєво зменшилася.

Про це у п'ятницю, 30 грудня, повідомляє The Drive із посиланням на супутникові знімки, отримані The War Zone і Defense Express.

На кадрах явних пошкоджень бази, де дислокується 22-га дивізія важкої бомбардувальної авіації рф, яка експлуатує ескадрилью бомбардувальників Ту-95 "Ведмідь" (Bear-H) та ескадрилью надзвукових бомбардувальників Ту-160 (Blackjack) на війні в Україні, на жаль, чітко не видно. Однак супутникові знімки все ж свідчать про те, що на території "Енгельса" значно знизилася активність російської авіації.

Енгельс - супутникові знімки
Супутникові знімки з російського летовища

Крім того, експерти зазначають, що отримані кадри не підтверджують інформацію щодо можливого пошкодження п'яти стратегічних бомбардувальників та смерть 17 росіян, інформація про які ширилася після попередньої атаки на аеродром, однак "ефект все одно помітний".

"Вдала "бавовна" збільшила необхідний інтервал мінімум на дві доби, і це дозволило виграти час для збільшення "запасу міцності" нашої енергосистеми – на цей раз обійшлось без аварійних відключень в масштабах країни", – йдеться публікації.

Раніше "Телеграф" повідомляв, як українська сторона прокоментувала останню "бавовну" в Енгельсі. Зокрема, речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат назвав її "наслідком злочинних дій окупаційної армії в Україні".