Буде більше військової допомоги: до Харкова раптово приїхала глава МЗС Німеччини

Читать на русском
Автор
562
Дмитро Кулеба та Анналена Бербок
Дмитро Кулеба та Анналена Бербок

Німеччина обіцяє продовжувати підтримувати Україну

Голова Міністерства закордонних справ Німеччини Анналена Бербок після неоголошеного візиту до Харкова заявила, що українці можуть і надалі розраховувати на повну підтримку Берліна.

Як повідомляється на сайті МЗС Німеччини, під час візиту міністр назвала місто "символом абсолютного божевілля російської агресивної війни в Україні та нескінченних страждань".

Вона зазначила, що її візит мав на меті отримати уявлення про те, що відбувається в Харкові, і послухати про те, як жителі справляються з війною та взимку.

"У всіх куточках України, від Харкова до Херсона та Києва, люди повинні знати, що вони можуть розраховувати на нашу солідарність та підтримку", — сказала Бербок, зазначивши, що йдеться про допомогу з енергетичним обладнанням та теплими речами, а також зброєю для ЗСУ.

Також міністр повідомила, що Берлін хоче зробити Києву "конкретні пропозиції" щодо зміцнення верховенства права, боротьби з корупцією та наведення процедур відповідно до стандартів ЄС, щоб прискорити процес вступу України до Євросоюзу.

Своєю чергою глава МЗС України Дмитро Кулеба, який прибув до Харкова разом з Бербок, зазначив, що хоч місто отримало масштабні пошкодження від дій росіян, воно також є свідченням успішного контрнаступу ЗСУ.

"Харків зараз є символом успішних українських контрнаступів, які доводять, що Україна переможе за достатньої підтримки партнерів", — написав він у своєму Twitter, і додав, що не сумнівається у найближчому вступі військової допомоги від Німеччини.

Як повідомлялося раніше, Бербок напередодні заявила, що доти, доки росія не стане демократичною країною, мати нормальні стосунки з нею неможливо.