Пакистан допоможе Україні зі зброєю: стало відомо про відправку великої партії снарядів

Читать на русском
Автор
919
ЗСУ
ЗСУ

Україна отримає велику кількість снарядів від Пакистану

Пакистан має намір приєднатися до клубу країн, які постачають зброю Україні для боротьби з російською агресією.

Як повідомляє The Economic Times з посиланням на власні джерела в Ісламабаді, йдеться про відправку у другій половині січня 159 контейнерів зі снарядами для артилерії.

Зазначається, що місцева судноплавна компанія Project Shipping направить судно з порту Карачі до польського Гданська. Згідно з інформацією видання, йдеться про метальні заряди M4A2, капсулі M82 і підривники PDM для 155-мм артилерії.

Натомість країна може отримати допомогу в обслуговуванні вертольотів Мі-17 та танків Т-80УД.

Видання також нагадує, що Пакистан та Україна мають давню збройову співпрацю, яка триває з 1991 року. До 2020 року вони уклали контракти на 1,6 мільярда доларів.

Серед них був і контракт на постачання 320 згаданих танків Т-80УД, разом із запчастинами, боєприпасами та іншими необхідними для обслуговування речами.

Крім того, Пакистан уже допомагав організовувати повітряний міст для перекидання зброї Британією до України у серпні 2022 року.

Варто зазначити, що в Україні вже було помічено 122-мм та 155-мм артилерійські снаряди з пакистанським маркуванням, оскільки країна використовує зброю як радянського, так і західного виробництва.