Литва допоможе Україні з ППО: що отримають українські військові

Читать на русском
Автор
675
Bofors L70
Bofors L70

Литва та США повідомили добрі новини про постачання зброї Україні

Президент Литви Гітанас Науседа після візиту до Львова, де він зустрівся з президентами України та Польщі Володимиром Зеленським та Анджеєм Дудою, повідомив, що його країна передасть ЗСУ зенітні установки L70.

Глава Литви повідомив, що ці установки разом з боєкомплектом будуть передані ЗСУ найближчим часом. Науседа також додав, що надання військової допомоги Україні продовжуватиметься за участю литовських оборонних підприємств, а також фінансових внесків на міжнародні ініціативи та коштів на закупівлю озброєнь.

Для цього в бюджеті Міноборони країни заклали 40 мільйонів доларів.

Зенітна установка L70 була розроблена шведською компанією Bofors. Зброю почали виробляти у 1952 році, але вона продовжує стояти на озброєнні низки країн по всьому світу.

Хороші новини також надійшли і від США, які повідомили, що БМП Bradley буде відправлено до України найближчими тижнями.

Як говориться на сайті Пентагону, Вашингтон працюватиме над тим, щоб ці машини опинилися в руках українських військових так швидко, як це можливо. Зі зрозумілих причин там не стали озвучувати конкретну дату прибуття техніки в Україну.

Навчання бійців ЗСУ з управління цими БМП проходитиме у Німеччині.

Як повідомлялося раніше, Канада напередодні пообіцяла закупити для України комплекс ППО NASAMS після того, як Литва визнала, що не зможе передати такі кошти ППО через загрозу Білорусі.