Росіяни завдали нового ракетного удару по Україні: що відомо на даний момент (оновлюється)

Читать на русском
Автор
21325
Ракети
Ракети

Сили ППО вже перехопили перші ракети

Після ранкової атаки на Київ російські окупанти знову запустили ракети по Україні, а перші з них були перехоплені в небі над Миколаївською областю.

У цьому матеріалі "Телеграф" стежитиме за обстановкою та інформуватиме про оперативну ситуацію в країні.

23:00 Ракету, яка впала на житловий будинок у Дніпрі, збили, після чого вона впала на будівлю і детонувала, заявляє Арестович.

21:00 Удар по багатоповерхівці у Дніпрі було завдано ракетою Х-22, запущеною бомбардувальником Ту-22М3 з району Курська та Азовського моря.

20:15 За оновленою інформацією станом на 18:30, ворог здійснив близько 28 пусків крилатих ракет різного базування та 10 пусків керованих авіаційних ракет, повідомляє головком ЗСУ Валерій Залужний.

Силами та засобами Повітряних Сил Збройних Сил України у взаємодії з підрозділами інших складових Сил оборони знищено 18 крилатих ракет та 7 керованих авіаційних ракет.

19:40 Вже майже 60 поранених через влучання російської ракети у дніпровську багатоповерхівку. 12 з них — діти, повідомляє Резніченко.

19:30 Є приліт у Кривому Розі: ракета пошкодила житлові будинки. Одна людина загинула, одна поранена. На місці удару працюють усі служби, повідомив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

19:00 Під час сьогоднішнього масованого ракетного удару знищено 25 із 38 ракет різних типів, повідомляє Повітряне командування ЗСУ.

18:29 Ворог сьогодні знову атакував об’єкти генерації та електричні мережі країни. Є прильоти у Харківській, Львівській, Івано-Франківській, Запорізькій, Вінницькій та Київській областях, повідомляє міністр енергетики Герман Галущенко.

Він додав, що через обстріли в більшості регіонів вводяться аварійні відключення.

18:20 Ворог сьогодні обстріляв дві ТЕС ДТЕК, одна з них припинила виробництво електроенергії, повідомляють у компанії.

18:05 Під час ворожого масованого ракетного удару засобами протиповітряної оборони над Одещиною було збито чотири крилатих ракети. Одна з ракет влучила в об’єкт критичної інфраструктури, є пошкодження, повідомляє голова ОДА Максим Марченко.

17:55 Російські окупанти під час масованого ракетного удару завдали удару по об'єкту енергетичної інфраструктури в Івано-Франківській області, повідомила голова обласної військової адміністрації Світлана Онищук.

17:50 В одній із громад Одеського району є приліт. Також влучання осколків від збитих ракет в об'єкти транспортної інфраструктури, які працюють у рамках зернової угоди, повідомив начальник Одеської РВА Юрій Крук.

17:30 Резніченко повідомив, що російська атака на Дніпро забрала 2 життя. Поранені 27 людей, серед них шестеро дітей. Усі у лікарні.

17:14 У лікарнях Дніпра вже 18 поранених, двоє з них — діти, повідомив голова Дніпропетровської ОВА. "Під уламками зруйнованого будинку ще є люди. Рятувальна операція триває", — додав Резніченко.

17:03 Глава МЗС Дмитро Кулеба: "Кожен залп ракет ще більше виснажує російські запаси. Однак вони все ще здатні виробляти нові. Ми можемо і повинні вбити їхню ракетну промисловість і безпілотники масовим санкційним ударом! Я закликаю G7 та ЄС негайно запровадити відповідні санкції, запропоновані Україною".

16:40 Валентин Резніченко, глава Дніпропетровської ОВА про наслідки влучання російської ракети у будинок: "Попередньо, десятеро поранених. Двоє з них — діти. Троє постраждалих важкі. Усі зараз у лікарні".

16:22 Ворог влучив по об'єкту критичної інфраструктури у Львівській області, повідомив голова ОВА Максим Козицький. Можливі перебої у постачанні світлом та водою.

16:21 Кличко: "У Києві лунають вибухи. Наразі — працює ППО. Будьте в укриттях! Терористична атака на Україну триває".

16:01 У Дніпрі росіяни влучили в багатоквартирний будинок.

"Просто нелюди, немає як мінімум одного під‘їзду, під завалами знаходяться люди, які були дома у святковий день. ДСНС і всі міські служби на місці", — пише заступник глави ОП Кирило Тимошенко.

15:54 У Харкові більшість районів знеструмлено після вибуху, повідомляють місцеві паблики. У місті зупинилося метро.

15:50 У Києві екстрені відключення світла у зв'язку з ракетною загрозою.

Аварійні відключення спостерігаються також в інших регіонах України.

15:43 Після вибуху у Дніпрі в небо піднявся стовп диму.

У Києві та області працює ППО.

15:40 Тим часом повідомляється про вибухи у Харкові, Дніпрі, у Київській та Львівській областях.

15:34 Глава ОП Андрій Єрмак: "ППО та авіація працюють, відіб‘ємося, хоч ворог ніяк не змінить тактику і продовжує воювати з цивільною інфраструктурою".

15:25 Телеграмканали повідомляють про звуки вибухів (можливо, работу ППО) у Миколаївській, Одеській, Вінницькій, Дніпропетровській областях.

15.12 Олексій Арестович пише, що удар масштабний.

Близько 14:40 голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім повідомив, що перші ракети увійшли до повітряного простору України, а сили протиповітряної оборони успішно відпрацювали по перших із них.

Крім того, у мережі з’явилася інформація про те, що роботу ППО чули на Одещині, тим часом тривога поширилася практично по всій території України.

Як повідомлялося раніше, перші прильоти Київщиною 14 січня відбулися близько 6 години ранку. За даними місцевої влади, ракета впала на територію одного з об’єктів критичної інфраструктури, після чого сталася пожежа.

Після цього з’явилася інформація про те, що прильоти були зафіксовані у Харкові, Запоріжжі та Очакові. Також повідомляли про вибух на території окупованого Мелітополя.