Київ знову атакували ракетами: свіжі дані про вибухи (оновлено)

Читать на русском
Автор
20169
Столиця знову під ударом
Столиця знову під ударом. Фото instagram.com/kyivcityofficial

Ворог атакує критичну інфраструктуру

У суботу, 14 січня, окупаційна армія росії вчергове обстріляла місто Київ і область ракетами. Вже за кілька хвилин після того, як у столиці оголосили тривогу, до "червоної" зони перейшли всі райони області. Подекуди пролунала низка потужних вибухів.

Інформація щодо прильотів, руйнувань і постраждалих систематично оновлюється, тож "Телеграф" вирішив слідкувати за нею в онлайн-режимі.

13:17 Спікера Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону про ракетну атаку на Київ: "Поки працюють з уламками… Є ймовірність, що це були балістичні ракети "Іскандер-М", або зенітні комплекси С-300 певних модифікацій, а також С-400 не виключено, які теж є на північ від України. Наразі буде визначено, який тип ракет був застосований".

12:00 Уламки збитої ракети впали на територію Музею Пирогово. Фото опублікував міністр культури Олександр Ткаченко.

11:50 Перші підсумки ранкових ударів по Києву — постраждалих попередньо немає, пише КМВА.

А Кличко додає, що пожежу на нежитловому об‘єкті в Голосіївському районі, що виникла внаслідок російської атаки на столицю, ліквідовано.

11:00 Речник Повітряних сил Юрій Ігнат повідомив, що російська федерація атакувала Київ ракетами, які летіли по балістичній траєкторії з північного напрямку. Враховуючи тип випущених ворогом снарядів, українському ППО помітити і перехопити їх не вдалося.

10:30 У Київській міській військовій адміністрації повідомляють, що на столицю ведеться ракетна атака. Під ударом об’єкти критичної інфраструктури. Про це повідомив заступник глави Офісу президента Кирило Тимошенко.

10:00 Пізніше радник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко у своєму Telegram повідомив, що уранці 14 січня окупаційна російська армія обстріляла ракетами й село Копилів, що на Київщині.

Ворог поцілив по приватному житловому будинку, в результаті чого ударною хвилею було вибито вікна у навколишніх помешканнях селян. Попередньо, ніхто з людей не постраждав.

"На місці працюють екстрені служби", — написав він.

9:40 Міський голова столиці розповів, що вибухи пролунали у Дніпровському районі. Потрібні служби спрямовані на місця. У МВС закликають зберігати інформаційну тишу та не видавати роботу сил ППО. У телеграм-каналах Києва повідомляють, що над столицею піднято українську авіацію. Місцеві жителі розповідають про перебої з напругою в електромережі.

Раніше в області також було пошкоджено об’єкт критичної інфраструктури — на ньому почалася пожежа, про це повідомили відразу після вибухів. Окрім Києва вибухи вранці чули ще у трьох областях. Запоріжжя, Очаків, Харків ворог обстрілював із різного виду зброї. "Телеграф" повідомляв, що влада України має версію, чого намагається добитися ракетними атаками росія і куди цілиться ворог.