"Я не впевнений": Зеленський назвав несподівану причину відмови від переговорів із путіним

Читать на русском
Автор
10253
Володимир Зеленський
Володимир Зеленський. Фото Офіс президента України

Український лідер зараз не розуміє, із ким йому доведеться вести перемовини

Президент України Володимир Зеленський відмовляється повертатися до переговорного процесу з російським диктатором володимиром путіним, тому що не впевнений, що лідер рф досі живий.

Про це український гарант заявив у четвер, 19 січня, у своєму виступі на українському сніданку на форумі у Давосі, зазначивши, що зовсім не розуміє, як можна було обіцяти європейським лідерам одне, а наступного дня почати повномасштабне вторгнення до сусідньої держави. На думку Зеленського, коли говорять про "мирні перемовини", то він хотів би хоча б чітко розуміти — із ким.

"Сьогодні я не зовсім розумію, з ким говорити і про що говорити. Я не впевнений, що той президент росії, який іноді з'являється на хромакеї, що це він і є. Я не зовсім до кінця розумію, що він живий, чи приймає він рішення, чи хтось ухвалює рішення. Що це за коло осіб? У мене немає жодної інформації", — пояснив Зеленський.

Президент наголосив, що Україна робила все, щоб звільнити свої території дипломатією, а мирні переговори – це ще не мир.

Нагадаємо, що раніше Зеленський наголошував на тому, що країна-агресор для початку повинна публічно визнати свою вину за вторгнення і всі свої криваві воєнні злочини на території України і лише після цього українська сторона готова буде подумати про повернення до переговорів із росіянами.