Зеленський на "Рамштайні" сказав, що може бути темою наступної зустрічі

Читать на русском
Автор
632
Володимир Зеленський Новина оновлена 30 січня 2023, 08:59
Володимир Зеленський. Фото president.gov.ua

Нідерланди готові до діалогу щодо надання Києву винищувачів F-16

Президент Володимир Зеленський звернувся до союзників із закликом зібрати ще одне засідання у форматі "Рамштайну". Під час наступної зустрічі він запропонував обговорити обговорити передачу Україні далекобійних ракет і літаків-винищувачів F-16.

Як у п'ятницю, 20 січня, повідомило Sky News, український лідер озвучив свій заклик у момент звернення до представників Контактної групи з питань оборони України під час зустрічі на американській базі Рамштайн у Німеччині.

Зеленський вчергове наголосив на потребах Києва і заявив, що передача далекобійних ракет і винищувачів союзниками стане ще одним кроком уперед, якщо порівнювати ту військову допомогу, яка надсилається зараз.

Нагадаємо, що напередодні міністр закордонних справ Нідерландів Вопке Хукстра заявив, що його країна не має "жодних табу" стосовно питань допомоги Україні у її протистоянні повномасштабному російському вторгненню. Тому нідерландський уряд відкритий до обговорення щодо надання Києву винищувачів F16, за умови, що вона про це попросить.

Україна може отримати винищувачі F-16
Два винищувачі F-16

Раніше "Телеграф" повідомляв, як ексміністр закордонних справ України Володимир Огризко у коментарі нашому виданню детально розповів, на яку військову допомогу Україна може розраховувати від союзників за підсумками чергового засідання у форматі "Рамштайн".

Додамо, що колишній командувач військ НАТО в Європі, відставний адмірал ВМС Джейсм Ставрідіс заявив, що країни Альянсу могли б поставити ЗСУ винищувачі МіГ-29, оскільки українці вміють ними керувати. А згодом могли передати F-16, однак наші пілоти мали б навчитися керувати ними, що вимагатиме більше часу.