Виконувача обов’язків міністра Лозинського затримано на хабарі і буде звільнено (оновлено)

Читать на русском
Автор
12394
Василь Лозинський Новина оновлена 22 січня 2023, 13:11
Василь Лозинський

Заступник міністра попався на хабарі майже півмільйона доларів

Співробітники Національного антикорупційного бюро провели обшуки та затримали в.о. та заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Василя Лозинського.

Як повідомляє Українська правда з посиланням на джерела в правоохоронних органах, кримінальне розслідування було розпочато у вересні 2022 року за статтями про зловживання службовим становищем (ст. 364) та отримання хабаря в особливо великому розмірі (ст. 368)

За даними джерел, Лозинського було затримано за отримання хабаря в 400 тисяч доларів (~15 млн грн) при закупівлі генераторів. Повна сума контракту складала 1,8 мільярда гривень.

Інформацію про затримання підтвердила пресслужба Мінінфраструктури, де повідомили, що міністерство повністю допомагає слідству.

"Василь Лозинський буде звільнений з посади. Відповідне розпорядження про підготовку необхідних документів уже надано Віцепрем'єр-міністром з відновлення України Олександром Кубраковим", — йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося раніше, в Україні 21 січня стався ще один гучний скандал з урядом. Журналісти з’ясували, що Міноборони в низці областей закуповує продукти для ЗСУ в середньому вдвічі-втричі вище за ринкову вартість.