Суд відмовився конфіскувати важливий комбінат у Дніпрі: Мін’юст переконаний, що він належить російському олігарху

Читать на русском
Автор
1900
Михайло Шелков
Михайло Шелков

Мін’юст переконаний, що росіянин досі володіє Демуринським комбінатом

Вищий антикорупційний суд України частково задовольнив позов Мін’юсту та конфіскував у російського мільярдера Михайла Шелкова частину його майна, проте залишив неторкнутим Демуринський гірничо-збагачувальний комбінат (розташований у Дніпрі), який виробляє ільменітовий концентрат.

Як інформує Центр протидії корупції (ЦПК), це підприємство навіть у 2020-21 роках постачало сировину, що містить титан, в росію і Білорусь.

"Така продукція потрібна росіянам, зокрема, для виробництва гелікоптерів Кa-52, бойових літаків, танків, крилатих ракет та ЗРК "Панцир", які зараз встановлюють на дахах будівель у Москві", — йдеться у повідомленні.

У повідомленні сказано, що суд нібито повірив у те, що напередодні вторгнення олігарх продав свою частину через треті компанії, навіть попри те, що він перебував під санкціями України.

Крім того, наголошується, що Мін’юст стверджував, що Шелков продовжує володіти своїми активами, а їхня нова власниця є лише номінальною.

"Але суд відкинув доводи Мін’юсту і таким чином дозволив Шелкову вивести з-під санкцій Демуринський ГЗК, а також дві інші компанії", — зазначили в ЦПК.

Як повідомлялося раніше, ВАКС 23 січня відмовився призначати запобіжний захід колишньому голові правління "Нафтогазу" Андрію Коболєву, якого підозрюють у розкраданні 229 млн гривень.