Доля Резнікова відома: комітет Ради закінчив засідання щодо скандалу Міноборони

Читать на русском
Автор
21727
Олексій Резніков
Олексій Резніков. Фото mil.gov.ua

Одним із висновків комітету є те, що закупівлі мають стати прозорішими.

Комітет Верховної Ради закінчив засідання щодо скандалу Міноборони, який виник після публікації в ЗМІ інформації про можливі зловживання Міноборони при закупівлі продуктів харчування для військових. Народний депутат від партії "Батьківщина" Вадим Івченко розповів про результати засідання.

Так, згідно з його повідомленням у Facebook, за результатами засідання Комітету – Резніков продовжуватиме виконувати свої обов’язки на посаді голови Міноборони. При цьому правоохоронці мають завершити розслідування у цій справі. Ще одним висновком стало те, що закупівлі мають стати прозорішими.

"За результатами засідання Комітету – Резніков на своєму місці! Правоохоронці (НАБУ/СБУ/ДБР) мають завершити розслідування. Закупівлі мають бути прозорішими!", — розповів Івченко.

Нагадаємо, що сам Резніков, коментуючи ситуацію зі скандалом, назвав те, що відбувається, штучною інформаційною атакою під вигаданим приводом і додав, що відомство вже не вперше переживає таке. Також він спробував пояснити ціноутворення у скандальному контракті, припустивши, що, зокрема, цифри, вказані в цінах на яйця, — "це звичайна технічна помилка, яку зробив постачальник".

У НАБУ у свою чергу розповіли, що опублікована у ЗМІ інформація була відома ним раніше, і вона вже досліджується фахівцями у рамках кримінального провадження. У "Слузі народу" після останніх скандалів із держзакупівлями пообіцяли посадки.

Заступник голови Комітету ВР з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Юрій Арістов повідомив, що в НАБУ вже зареєстрували кримінальне провадження щодо скандалу, який виник навколо харчування військових.

"Сьогодні на Комітеті заслухали міністра оборони Резнікова Олексія з приводу скандалу, що виник навколо харчування військових. Він показав документи та надав вичерпну інформацію щодо укладених контрактів. Правоохоронні органи вже почали розслідування, зокрема, НАБУ зареєструвало кримінальне провадження" — написав він у Facebook.