Бої за Соледар: у ЗСУ зробили важливу заяву

Читать на русском
Автор
6755
Українські герої вимушено залишили місто, але не надовго
Українські герої вимушено залишили місто, але не надовго. Фото Maxar Technologies

Це важке рішення було прийняте задля збереження життя особового складу

В ході запеклих боїв за Соледар Донецької області бійці ЗСУ виснажили супротивника і пішли з міста, дозволивши окупантам зайняти цей населений пункт, який не має стратегічного значення для України.

росія захопила Соледар - карта боїв в Україні
Карта бойових дій в Україні - м. Соледар

Про це у середу, 25 жовтня, у коментарі "Суспільному" повідомив представник Східного угрупування ЗСУ Сергій Череватий, зазначивши, що це вкрай важке, однак важливе рішення було прийняте для збереження життів українських захисників. За його словами, ворог зазнав величезних втрат на цьому напрямку, проте сили виявилися нерівними.

"Сили оборони відійшли від Соледару і закріпилися на заздалегідь підготовлених рубежах оборони. Оборонці Соледару створили справжній подвиг не зважаючи на перевагу ворога у 3-5 разів, потужно тримали свої позиції. Вони завдали ворогу величезних втрат в особовому складі, які можна порівняти з втратами агресора у двох чеченських війнах", — пояснив Череватий.

Речник ЗСУ також додав, що головне своє завдання наші захисники виконали — не дали ворогу прорвати лінію фронту на Донеччині та просунутися в тил. Ба більше, українським бійцям вдалося максимально виснажити ворога.

Раніше "Телеграф" повідомляв, як експерт Центру оборонних стратегій Віктор Кевлюк розгорнуто пояснив, чому саме захоплення Соледару може стати пасткою для російських окупантів.