У Києві пролунали вибухи, є загиблий та поранені: всі подробиці

Читать на русском
Автор
14993
Удар по Лівому берегу Києва
Удар по Лівому берегу Києва. Фото Київміськрада

Міський голова підтвердив прильоти на Лівому березі столиці

У четвер, 26 січня, вранці російські окупанти завдали нового масованого ракетного удару по Україні. У Києві також пролунали потужні вибухи, які були особливо чутні на Лівому березі української столиці.

Про це міський голова Віталій Кличко повідомляє у своєму Telegram-каналі і закликає містян та гостей міста залишатися у укриттях.

За його словами, вибухи пролунали у Дніпровському районі столиці. Зараз усі служби йдуть на місце. Про подробиці події мер пообіцяв повідомити згодом.

Київська міськрада на своїй сторінці у Facebook опублікувала фото з місця "прильоту".

Ракетний удар по Києву 26 січня

А тим часом у мережі вже з’явилося відео, як стверджується, з місця падіння чи то ворожої ракети, чи то її уламків.

"Є інформація, що був нанесений удар балістичною ракетою. Чекаємо на офіційне підтвердження", — повідомив нардеп Олексій Гончаренко у своєму Telegram-каналі.

"У Голосіївському районі столиці внаслідок падіння частини ракети є постраждалі", — повідомили Telegram-каналі Київської міської військової адміністрації. А поки інформація уточнюється, киян просять залишатися в укриттях.

Як повідомив голова КДВА Сергій Попко, ворог випустив у напрямку Києва понад 15 крилатих ракет. Завдяки чудовій роботі ППО всі повітряні цілі були збиті. Проте небезпека повітряних ударів не минула.

"В результаті влучання ракети в нежитлову забудову в Голосіївському районі наразі є інформація про одного загиблого і двох поранених. Постраждалих госпіталізували медики", — повідомив Кличко.

У Голосієвському районі внаслідок падіння частини ракети загинув 55-річний чоловік. Також відомо про двох постраждалих, їм надали медичну допомогу, повідомляє КМВА.

Головне про ранкову атаку від КМВА станом на 12:00:

  1. Всього у повітряному просторі Києва було близько 20 ракет різного типу. Усі повітряні цілі знищені, повідомив Сергій Попко, начальник КМВА.
  2. На жаль, є жертви серед цивільного населення.
  3. Об'єкти інфраструктури Києва працюють в штатному режимі.

(!) Повітряна тривога триває. Вона пов'язана зі зльотом в Білорусі потенційного носія ракет "Кинджал" — винищувача Міг-31 та літака управління А-50.

Станом на 12:08 у столиці оголосили відбій повітряної тривоги.

Як повідомляв "Телеграф", у ніч проти 26 січня російські окупанти також масово атакували Україну дронами — знищено дві дюжини безпілотників. 24 дрони-камікадзе Shahed-136/131 проходили зі східного узбережжя Азовського моря.