росія готує велику інформатаку проти української влади та військових: названо імена

Читать на русском
Автор
Росіяни готують нову інформаційну атаку на Україну
Росіяни готують нову інформаційну атаку на Україну. Фото radiosvoboda.org

Розвідники попередили про можливі "вкиди" через українські та західні ЗМІ

Спецслужби росії готують нову інформаційно-психологічну операцію (ІПСО) проти України і цього разу спробують дискредитувати представників української влади та військового командування.

Як йдеться у повідомленні Головного управління розвідки, тим самим росіяни хочуть підірвати впевненість в оборонних здібностях України та заразом посіяти сумніви у міжнародних партнерів щодо доцільності підтримки нашої країни.

З цією метою, серед іншого, будуть використані "вкиди" сфабрикованих матеріалів через українські та міжнародні ЗМІ.

Серед цілей спецслужб країни агресора виявилася низка представників військово-політичного керівництва країни, серед яких:

  • начальник Генерального штабу ЗСУ Сергій Шаптала;
  • голова СБУ Василь Малюк;
  • міністр оборони Олексій Рєзніков;
  • керівник Офісу Президента Андрій Єрмак;
  • виконувач обов’язків голови Національної поліції Іван Виговський.

"Це (ІПСО — ред.), на думку російських спецслужб, має спричинити політичну нестабільність усередині країни та зменшити довіру до України з боку міжнародної антипутінської коаліції", — зазначили в ГУР МО

Як відомо, росіяни від початку війни на Донбасі активно застосовували фейки, щоб сіяти недовіру серед українців, а після початку повномасштабного вторгнення продовжили закидати в інформаційний простір недостовірну інформацію. При цьому деякі фейки з’являються і в західних ЗМІ.