25 ударів дитині: на Київщині покарають виховательку дитбудинку, яка катувала малюків

Читать на русском
Автор
Катування дітей у дитячому будинку – повідомлено про підозру виховательці
Катування дітей у дитячому будинку – повідомлено про підозру виховательці. Фото Колаж "Телеграфу"

За даними слідства, між жінкою та двома дітьми виникали конфлікти нібито через недотримання правил проживання

Виховательці дитячого будинку у Київській області, котра жорстоко побила 9-річну дівчинку, повідомили про підозру у катуванні.

Як повідомив Офіс генпрокурора, слідство встановило, що підозрювана за домовленістю з опікуном виконувала обов’язки вихователя у дитячому будинку. Між жінкою та двома дітьми періодично виникали непорозуміння через те, що останні не дотримувалися встановлених нею правил проживання. Через що вони й піддалися жорстоким приймам "виховання" від жінки.

Зокрема, того дня вихователька покликала 11-річну дівчинку до окремої кімнати закладу і не менше двох десятків разів вдарила її долонями по різних частинах тіла. На цьому не спинилася і, намагаючись залякати інших вихованців, побила лозиною й 9-річну дівчинку.

Наразі травмовані дівчатка спільно з іншими вихованцями дитбудинку перебувають під наглядом медиків.

"Жінка затримана у порядку ст. 208 КПК України. До суду скеровано клопотання про обрання їй запобіжного заходу. Досудове розслідування здійснюється Фастівським районним управлінням поліції ГУ Нацполіції в Київській області", — розповіли в Офісі генпрокурора.

Раніше "Телеграф" повідомляв, як в одному з населених пунктів Одеської області пара жорстко катувала свого 7-річного підопічного. Подружжя взяло хлопчика під опіку, але садило його на важкий металевий ланцюг посеред двору нібито через неналежну поведінку.