росія готується оголосити про взяття Бахмута до річниці вторгнення, однак є одне "але"

Читать на русском
Автор
1168
Багатостраждальний Бахмут
Багатостраждальний Бахмут. Фото Zelenskiy / Official

Російська пропаганда готується оголосити про свої "успіхи" на фронті до річниці повномасштабної війни, навіть якщо в реальності окупанти їх не досягнуть

Попри те, що Збройні сили України продовжують утримувати Бахмут Донецької області, де зараз ведуться найзапекліші бої з окупантами, до 24 лютого росія все ж може оголосити про захоплення цього багатостраждального міста.

Про це повідомили у новому зведенні розвідки Міністерства оборони Великої Британії, зазначивши, що військове керівництво рф може оголосили про "взяття" Бахмута до річниці ведення повномасштабних бойових дій, навіть якщо реальна ситуація буде іншою і населений пункт залишиться під контролем українських захисників.

Крім того, у британському відомстві вкотре підтвердили те, що окупаційна армія зазнає на Донбасі величезних втрат. Зокрема, ЗСУ вдалося повністю "демілітаризувати" під Вугледаром дві елітні бригади морської піхоти зс рф — 40-ву та 155-ту.

Також зазначається, що керівництво країни-агресора сильно тисне на військових і це не пов'язано з певними воєнними проблемами. кремлю просто вкрай необхідно досягти хоча б якихось відчутних результатів до 24 лютого.

Нагадаємо, що, за оцінками військових експертів, українська армія має всі шанси утримувати місто до весни. Однак чи буде в цьому така нагальна проблема — це запитання залишається відкритим.

Раніше "Телеграф" також повідомляв, як президент Володимир Зеленський пояснив, для чого ЗСУ продовжують утримувати Бахмут.

За даними анонімного Telegram-каналу "Генерал СВР", втрати окупантів на 17 лютого становили: по зс рф — 143 178 осіб, ПВК — 49 267 і росгвардії — 6632 вбитими і зниклими безвісти. Тому путіну і треба показати хоч якесь досягнення, окрім гір трупів своїх солдатів під Бахмутом, Соледаром та Вуглегірськом.