Росіяни вдарили по Херсону "Градами": влучило у зупинку та багатоповерхівку, багато загиблих та поранених (оновлено)

Читать на русском
Автор
6806
Удари по Херсону 21 лютого
Удари по Херсону 21 лютого. Фото Колаж "Телеграфу"

У мережі повідомляють про велику кількість постраждалих

Російські окупанти вкотре обстріляли Херсон. За інформацією в мережі, внаслідок атаки є постраждалі. "Телеграф" розповідає про перші подробиці події.

Так сьогодні, 21 лютого, місцеві жителі Херсона почули звуки вибухів. Голова Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін на своїй сторінці у Facebook підтвердив, що місто під обстрілом.

"Херсон під обстрілом. Ймовірно, Град. Близько 20 вибухів. Знаходьтеся в укриттях чи безпечних місцях", — написав він.

Тим часом у місцевих пабликах передають, що окупанти завдали удару по зупинці громадського транспорту та будинку. Внаслідок події почалася сильна пожежа.

Також у мережі повідомляють про велику кількість постраждалих.

В іншому популярному українському паблику в Telegram інформують про попадання у житлову багатоповерхівку у Херсоні.

Як повідомив "Суспільному" пресофіцер комендатури оборони Херсона Дмитро Плетенчук, відомо щонайменше шістьох загиблих внаслідок обстрілу.

"Поки що інформація уточнюється. Локація на якій ми знаходимося не єдина, яка постраждала від чергового обстрілу. Також ракета залпового вогню типу "Град" вдарила і по інших районах нашого міста", — зазначив Плетенчук.

У ОК "Південь" водночас інформують, що ворог вдарив по житлових кварталах, об'єктах критичної інфраструктури, дитячого садка, лікарні, приватних гаражів та автомобілів.

"Кілька будинків отримали суттєві пошкодження, у багатоквартирних – внаслідок прямого влучення палає кілька квартир. Обстріляно місцевий ринок та зупинку громадського транспорту. Просто серед вулиці, у своїх будинках та на робочих місцях мирні жителі Херсона отримували поранення та вмирали", — йдеться у повідомленні.

Також в ОК "Південь" заявляють, що внаслідок російської атаки на місто постраждали 12 людей.

Оновлено: У Херсонській міській раді повідомили, що станом на 14:55 відомо про п'ятьох загиблих та 16 постраждалих внаслідок сьогоднішнього обстрілу міста. Усіх постраждалих було госпіталізовано. Нині вони перебувають під наглядом медиків.

Також у мерії опублікували фотографії сьогоднішньої жахливої події.

У Херсонській обласній військовій адміністрації підтвердили, що російські удари сьогодні були по автопарку, житлових масивах, багатоповерхівці, а також зупинці громадського транспорту.

"Світ не має права ні на хвилину забувати, що російська жорстокість та агресія не мають межі. Держава-терорист відповідатиме за всі свої нелюдські злочини проти нашого народу та України", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що в січні 2023 року російські загарбники обстріляли пологовий будинок у місті Херсон. У мережі було опубліковано відео з місця події.