Коли закінчиться війна? Буданов відповів порівнянням із футбольним матчем

Читать на русском
Автор
524
Буданов переконаний, що більша частина війни вже подолана
Буданов переконаний, що більша частина війни вже подолана. Фото Колаж "Телеграфу"

Головний розвідник країни не вважає себе "прогнозистом", підкреслюючи, що лише робить висновки із даних, які має

Очільник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов вважає: якби нинішню війну можна було порівняти із футбольним матчем, то наразі б тривала 70-та хвилина спортивного протистояння. При цьому він не озвучує ймовірні строки закінчення бойових дій, але підкреслює: перша фаза завершиться виходом українських військових на державний кордон 1991 року.

Про це він розповів в інтерв'ю виданню "Forbes Україна". На думку розвідника, умовний "рахунок", який би можна було прописати такому військовому "матчу", був би "1:1", однак він все одно має завершитися перемогою українського народу.

Переломним моментом повномасштабної війни Буданов вважає бої, які почнуться із середини весни і триватимуть до її завершення. Він називає їх вирішальними, при цьому не озвучуючи, де саме вони можуть розгорнутися.

"У нас умова одна — вийти на адмінкордони 1991 року, все інше вирішуватимемо потім", — каже він про те, від чого залежатиме завершення війни із росією.

Жодних конкретних часових рамок щодо наближення перемоги очільник ГУР не озвучує. При цьому "футбольні" паралелі все ж собі дозволяє.

"Я можу вам відповісти виключно, як вона [війна] закінчиться. Закінчиться першою фазою для нас – вихід на адмінкордон. Але оскільки ми проговорили з вами, що зараз 1:1 і 70-та хвилина матчу, зробіть хронометричну паралель", — резюмував Буданов.

Нагадаємо, що раніше Буданов висловив припущення щодо ймовірних часових рамок повернення Криму до складу України. На його думку, це може статися вже восени 2023 року. В Офісі президента прокоментували такі прогнози і висловили власне ставлення до слів Буданова.