Дівчинка з Маріуполя подякувала росіянам за "порятунок": її мати загинула під час обстрілу

Читать на русском
Автор
1982
Аня Науменко біля російського солдата
Аня Науменко біля російського солдата. Фото Скриншот

Росіяни привезли до Москви дітей, які справді пережили облогу Маріуполя

У середу, 22 лютого, у столиці росії пройшов пропагандистський концерт "Слава захисникам Вітчизни", на якому засвітилися викрадені з Маріуполя діти.

Як вдалося з’ясувати виданню "Важные истории", принаймні частина цих дітей дійсно пережила облогу міста і навіть втратила там батьків.

Однією з них виявилася 15-річна Аня Науменко, яка вимовила слова "подяки" одному з окупантів за те, що він їх "врятував".

"Дякую дяді Юрі за те, що він мене, мою сестру та сотні тисяч дітей врятував з Маріуполя", — сказала вона.

Однак виявилося, що мати дівчинки, Ольга Науменко, загинула під час обстрілів від уламкового поранення.

Мешканка Маріуполя розповіла виданню, що жінка вела асоціальний спосіб життя, а тому дівчинка провела своє дитинство у дитбудинку.

"Але водночас Аня була дуже вихованою дівчинкою, спокійною і завжди доглядала молодших сестричку і брата", — сказала вона.

У дівчинки є сестра Кароліна та брат Данило. Кароліна також була присутня на сцені в "Лужниках", а от де перебуває Данило ніхто не знає.

Крім того, журналістам вдалося ідентифікувати Костю Ващишина, який теж був у Маріуполі, а також Сашка Ситника зі смт Ялта, що неподалік міста.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, як росіяни вивозять дітей до росії та влаштовують для них літні табори з "патріотичним вихованням".