Прощання з легендарним Да Вінчі: стало відомо, де і коли поховають Героя

Читать на русском
Автор
11704
Дмитро Коцюбайло
Дмитро Коцюбайло. Фото Офіс президента України

Прощання з бійцем пройде на рідній для нього землі

В Україні готуються прощатися з легендарним українським військовим Дмитром Коцюбайлом із позивним "Да Вінчі", який загинув, захищаючи Бахмут. Небайдужим громадянам повідомили час проводів в останній шлях воїна.

Про це на своїй сторінці написав брат Вадим Коцюбайло.

"Да Вінчі" буде поховано у Києві 10 березня, а прощання з ним проходитиме на рідній для нього землі — у селі Бовшів на Прикарпатті.

"Прощання з нашим легендарним Дмитром Коцюбайло, другом ДаВінчі, сином, коханим, рідним, братом, побратимом завтра на рідній замлі — с. Бовшів 09.03.2023 о 12:00 в будинку культури, після в церкві. Поховання відбудеться 10.03.2023 в столиці України", — повідомляє Вадим Коцюбайло.

Нагадаємо, трагічна звістка про смерть "Да Вінчі" прийшла 7 березня. Наймолодший командир 1-ї штурмової роти ДУК "Правий сектор" (згодом — комбат 1-го ОМБ "Вовки Да Вінчі" 67-ї окремої механізованої бригади ЗСУ) загинув у бою під Бахмутом. Воїн отримав смертельне поранення — осколок влучив йому в шию.

Дмитро Коцюбайло був першим добровольцем, який за життя отримав звання Героя України. Крім того, його прадід воював у складі Української Повстанської Армії.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що герой "Да Вінчі" за життя записав потужне відео до українців.

Також ми повідомляли про те, що футболіст Роман Зозуля відреагував на смерть "Да Вінчі".