"Зливали" місця роздачі повісток: СБУ прикрила понад два десятка каналів у Telegram

Читать на русском
Автор
1236
Фото від СБУ
Фото від СБУ. Фото Колаж

Аудиторія деструктивних каналів перевищувала чотири сотні підписників

Представникам Служби безпеки України вдалося заблокувати понад два десятки Telegram-каналів, створених, аби допомагати чоловікам уникнути загальної мобілізації.

Про це у середу, 8 березня, повідомляє силове відомство, зазначивши, що інтернет-ресурси інформували своїх підписників про заходи, які проводять військкомати на Прикарпатті, Черкащині, Вінниччині, Буковині, Київщині, Львівщині, а також Одещині.

Головним їх завданням був "злив" даних щодо актуальних місць вручення військовозобов’язаним повісток і заклики ховатися від представників територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки. Цю інформацію власники каналів отримували безпосередньо від місцевих жителів.

Також у відомстві зазначили, що загальна кількість аудиторії деструктивних каналів перевищувала 400 тисяч підписників. Заробити на цьому вирішили й адміністратори каналів, запропонувавши свої платформи для розміщення комерційної реклами.

Особи всіх організаторів злочинної діяльності вже встановлені.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що СБУ викрила керівництво Центральної військово-лікарської комісії на хабарях від військовозобов’язаних чоловіків, які хотіли "відкосити" від служби в армії.