СБУ взялася жорстко: затримано великого чина в Міноборони, який допомагав "відкосити" від армії

Читать на русском
Автор
1681
Затримання чиновника
Затримання чиновника. Фото Колаж "Телеграфу"

Чоловік за гроші пропонував "клієнтам" висновок комісії про непридатність до військової служби за станом здоров’я

Служба безпеки України спільно з Держбюро розслідувань викрили керівництво Центральної військово-лікарської комісії на отриманні хабарів від військовозобов’язаних чоловіків.

Так, заступник начальника Центральної військово-лікарської комісії Міністерства оборони України пропонував чоловікам призовного віку ухилитися від строкової військової служби в умовах воєнного стану. Своїм "клієнтам" він озвучував різні суми за "послугу". Про це сьогодні, 3 лютого, повідомили у пресслужбі СБУ.

Правоохоронці задокументували факт вимагання у розмірі 5 тисяч доларів від призовника. За ці гроші заступник начальника Центральної військово-лікарської комісії обіцяв чоловікові висновок про непридатність до військової служби за станом здоров’я з подальшим зняттям з обліку у військкоматі.

Співробітники СБУ задокументували факт передачі частини вказаної суми. Під час отримання другої частини коштів правоохоронці викрили чиновника на його робочому місці.

За місцем роботи та домоволодіння фігуранта в одному із приватних секторів столиці правоохоронці знайшли велику суму готівки у різній валюті. Загалом було вилучено понад 5 млн гривень.

Чоловіку було повідомлено про підозру. На цей час вирішується питання про запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Зловмиснику загрожує тюремне ув’язнення на строк до 10 років із конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, як проходить військово-лікарська комісія у військкоматі для призовників. Адвокат Христина Руда розповіла, яких лікарів військовозобов’язаному чоловікові потрібно відвідати.