У Генштабі ЗСУ пояснили причину удару по Джанкою

Читать на русском
Автор
4968
Ракети "Калібр" могли везти на материк для нового удару
Ракети "Калібр" могли везти на материк для нового удару. Фото Ілюстративне фото

ЗСУ порушили логістику окупантів на півострові та материковій частині України

У ЗСУ пояснили для чого вдарили по Джанкою 20 березня. Знищені російські "Калібри" не були б використані кораблями в Чорному морі, але все ж таки несли загрозу безпеці України.

Про це під час брифінгу розповів в.о. начальника Головного управління бойових ударних систем Генерального штабу ЗСУ полковник Сергій Баранов. За його словами, вибухи у Криму порушили логістичне забезпечення окупантів.

Ракети "Калібр", який ЗСУ знищили на залізничній станції в Джанкої, не були призначені для Чорноморського флоту росії. Цей транспортний вузол дуже далекий від Севастополя, і призначений для зв’язку з материковою частиною України. Окупанти могли перекинути ракети до Мелітополя чи окупованої частини Херсонської області.

"Одна з причин завдання цього удару була якраз або повна зупинка, або перешкоджання логістичному забезпеченню тих угруповань противника, які знаходяться на нашій території", — зазначив Сергій Баранов.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, скільки ракет могли втратити росіяни у Джанкої. За словами експерта, одна ракетна зарядка для Чорноморського флоту рф становить 16-18 ракет.