Україна отримала перші винищувачі від Словаччини: скільки прийшло та скільки ще мають дати

Читать на русском
Автор
1220
МіГ-29 Новина оновлена 23 березня 2023, 19:06
МіГ-29. Фото Відкриті джерела

Подробиці поставок літаків розголошувати не будуть у цілях безпеки

Словаччина передала Україні перші чотири винищувачі МіГ-29. Загалом уряд країни схвалив передачу 13 літаків, про що заявив на початку березня. Ці моделі літаків більше не потрібні Словаччині.

Про це у Фейсбуці повідомив міністр оборони республіки Словаччина Ярослав Надь. Авіація, що залишилася, буде передана ЗСУ в найближчі кілька тижнів.

Перша партія винищувачів уже залишила Словаччину та передана Силам оборони України. Перекидання в Україну здійснювалося українськими пілотами у координації з Військово-повітряними силами Словаччини.

Решта літаків МіГ-29 буде передана Україні найближчим часом, але подробиці розголошувати не будуть задля безпеки. Глава Міноборони Словаччини наголосив, що уряд країни продовжуватиме допомагати рятувати життя ні в чому не винних людей.

"Інші літаки будуть передані Україні найближчими тижнями, але <….> ми не надаватимемо жодної додаткової інформації заздалегідь", — зазначив міністр.

Відео передачі Україні літаків

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що у США знайшли спосіб прискорити постачання танків Abrams Україні. Офіційні представники Пентагону оголосять про нове рішення вже найближчим часом.