Зеленський зробив яскраве побажання путіну і дав пораду окупантам

Читать на русском
Автор
5538
Володимир Зеленський сказав, чого бажає путіну
Володимир Зеленський сказав, чого бажає путіну. Фото Колаж "Телеграфу"

Президент побажав путіну пройти через ті ж муки, які довелося пережити мешканцям Чернігівщини під час окупації

Володимир Зеленський приїхав до Чернігівської області з робочим візитом. Глава держави побував у селі Ягідне та у школі, в якій росіяни під час окупації тримали місцевих мешканців у "підвалі жаху".

Разом із Зеленським цю школу відвідали віце-канцлер Німеччини Роберт Габек, посол ФРН в Україні Анка Фельдгузен, а також керівник Офісу Президента Андрій Єрмак. Про це повідомляє "Укрінформ".

"Місцеві жителі, і дорослі, і діти, пройшли тут тортури. Я дуже дякую їм за те, що вижили, змогли дочекатися наших воїнів, розповісти всьому світу про трагедію, яку принесла рф, російські військові разом з їхнім керівництвом, з їхнім президентом" — сказав Зеленський.

Фото — Укрінформ

Президент України зазначив, що людям довелося пройти через страждання, тортури та нелюдське ставлення з боку окупантів. Такий страшний шлях глава держави побажав пройти російському диктатору.

"Дуже важливо, що тут разом із нами наші партнери, які самі все бачать. Дуже важливо бачити, що відбувалося в таких підвалах, щоб розуміти, допомагати Україні... Можу додати лише одне: все це (тортури, нелюдське ставлення — Ред.) можу побажати президенту росії, провести залишок свого життя у підвалі, з відром замість туалету", - додав президент.

Фото — Укрінформ

Водночас Зеленський повідомив, що українські військові готуються до проведення контрнаступу та звільнення захоплених росіянами територій. Президент звернувся до окупантів і дав їм лише одну пораду — забиратися з нашої землі, поки не стало надто пізно.

"Я не говоритиму про конкретні речі, тому що ми не можемо дати можливість терористам з росії підготуватися до наших методів і кроків по деокупації. Але ми це зробимо, і вони повинні знати це. У них ще є час піти звідти, інакше ми їх знищимо", — додав Зеленський.

Зазначимо, що російські загарбники зайшли до села Ягідне 3 березня 2022 року. Усіх місцевих мешканців окупанти загнали у шкільний підвал. Там перебували та дорослі, і діти, і пенсіонери. У підвалі школи площею 197 кв. м тримали 367 людей. З них 10 людей загинули, не витримавши цих пекельних умов, ще десять людей російські нелюди розстріляли.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що в одному з інтерв’ю Володимир Зеленський сказав, що путін для нього "ніхто", тому вести з ним переговори президент України не має наміру.