Система в росії розвалюватиметься років зо три, а Україна має унікальний шанс – відомий політолог назвав його

Читать на русском
Автор
987
Бєлковський розповів, як Україні слід діяти вже зараз
Бєлковський розповів, як Україні слід діяти вже зараз. Фото РБК

Політолог вважає, що Україна такого шансу більше може не мати

Нинішня система в росії розвалюватиметься ще протягом найближчих трьох років, після чого Україна матиме ідеальну можливість стати східноєвропейським "полігоном глобальних трендів".

Таку думку в інтерв’ю журналісту Дмитру Гордону висловив відомий політолог Станіслав Бєлковський.

За його словами, Києву не слід спиратися лише на ті чи інші успіхи на фронті, а варто думати про своє майбутнє вже зараз.

"Україна зможе стати східноєвропейським "полігоном глобальних трендів". Від штучного інтелекту до канабісу, до його легалізації.

Коли існувала колишня Україна з її пострадянською економікою, то це було нереалістично, бо українські еліти дуже міцно вчепилися в це минуле і трималися за нього. Що, до речі, і заважало розбудові відносин з рф.

Зараз ця психологічна залежність від рф знищена разом з Україною минулих днів, а значить можна будувати країну з нуля. Це історичний шанс, який буває раз у житті", — сказав він.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що Міжнародний кримінальний суд відкриває у Києві свій офіс. Це дозволить більш якісно притягнути до відповідальності росії за військові злочини на території України.