США в небезпеці: розвідник розповів, як злив секретів Пентагону може бути пов’язаний із Трампом

Читать на русском
Автор
827
Дональд Трамп може бути причетний до витоку документів
Дональд Трамп може бути причетний до витоку документів. Фото afp.com

Витік документів пов’язаний із часом, коли було пред’явлено звинувачення колишньому президентові США

Версія, згідно з якою до витоку секретних документів США у мережу — результат інформаційної операції російських спецслужб, спочатку розглядалася. Однак пізніше з’явився цікавий факт, що стосується колишнього президента Штатів Дональда Трампа.

Таку думку висловив ексглава зовнішньої розвідки генерал-лейтенант Валерій Кондратюк в інтерв’ю шеф-редактору сайту OBOZREVATEL Оресту Сохару на каналі "Орестократія".

"Цю версію (про причетність росіян. — Ред.) було відкинуто, бо ми розуміємо, що маючи таку інформацію, російські спецслужби ніколи б не втратили її. Вони б оберігали й захищали таке джерело, тому що на сьогодні це найбільш вагомі документи, які стосуються національної безпеки, які були злиті за часів Wikileaks, тобто з 2013 року", — сказав Кондратюк.

Міністерство юстиції почало кримінальне провадження щодо ситуації з витоком інформації. Сьогодні слідство розглядає п’ять головних версій: від якогось співробітника до тієї, що це справа рук однієї особи чи групі осіб, які спеціально намагалися завдати шкоди національній безпеці Штатів.

Кондратюк наголосив, що за часом витік документів пов’язаний з часом, коли було звинувачено колишнього президента США Дональда Трампа. Це звинувачення за 34 пунктами, за якими йому може загрожувати 134 роки ув’язнення.

"І саме в цей час Трамп звертається до всіх прихильників, до їхніх соратників, намагається, щоб вони допомагали й брали участь у цьому всьому. І саме в цей час — лютий — початок березня, починається витік цих документів" — відмітив генерал-лейтенант.

Кондратюк вважає, що ця версія може бути головною.

"Я вважаю, що це може бути пов’язано із ситуацією у внутрішньо політичній у Штатах. За бажання якихось осіб чи особи завдати шкоди хоч й не національній безпеці", — каже Кондратюк.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що ексглава зовнішньої розвідки Микола Маломуж проаналізував ситуацію із витоком документів та висловив свою думку.