Танки будуть? Зеленський натякнув на потужну допомогу від Франції

Читать на русском
Автор
5680
Еммануель Макрон та Володимир Зеленський
Еммануель Макрон та Володимир Зеленський

Глава держави не почав розкривати деталі нового пакету

Президент України Володимир Зеленський провів розмову з французьким колегою Еммануелем Макроном, під час якої приділив основну увагу підготовці до саміту НАТО у столиці Литви, а також надання військової допомоги.

Як йдеться у повідомленні, оприлюдненому пресслужбою Офісу президента, Зеленський подякував Макрону за вже надану допомогу, а також обговорив "додаткові рішення, які посилять потенціал України на полі бою".

"Цінуємо підтвердження Францією надання нашим Збройним Силам потужного бронетанкового пакета ", — зазначив глава держави.

Президент також поінформував про перспективи розвитку ситуації на фронті у найближчі місяці, а також розповів про нагальні потреби ЗСУ.

Також сторони обговорили підготовку до саміту НАТО у Вільнюсі 11-12 липня, під час якого, як очікується, будуть надані рішення щодо гарантій безпеки для України та започатковано процедуру приєднання нашої країни до Альянсу.

Як повідомлялося раніше, у лютому з’явилася інформація про те, що Франція може передати Україні бойові машини AMX-10P, які за характеристиками нагадують американський БТР М113.