"Вагнерівці" йдуть з Бахмута: їхнє місце займуть не менш "колоритні" персонажі

Читать на русском
Автор
6820
Бойовики ПВК "Вагнер"
Бойовики ПВК "Вагнер"

Найманці мають намір залишити Бахмут до 10 травня

Ватажок ПВК "Вагнер" євген пригожин заявив про намір піти з Бахмута і передати позиції своїх найманців солдатам глави Чечні рамзана кадирова.

Відповідну заяву було оприлюднено пресслужбою пригожина у телеграм-каналі.

У своєму повідомленні ватажок найманців подякував кадирову за те, що він погодився зайняти позиції "вагнерівців", а також припустив, що той має всі можливості та необхідні ресурси, щоб завершити процес захоплення міста.

"Я вже зв’язуюся з його представниками, щоб передачу позицій почати здійснювати негайно, щоб 10 травня, о 00.00, рівно в той момент, коли за нашими розрахунками ми повністю вичерпаємо свій бойовий потенціал, на наші місця стали наші бойові товариші і продовжили штурм населеного пункту Бахмут", — повідомив пригожин.

Він також висловив упевненість, що захоплення міста буде завершено зусиллями "кадировців".

Варто зазначити, що пізніше ватажок "вагнерівців" оприлюднив листа до керівництва російського міноборони з проханням про відведення його бойовиків із Бахмуту до 10 травня.

Як повідомлялося раніше, напередодні пригожин відзначився низкою гучних заяв, у яких звинуватив російське військове керівництво у тому, що його найманцям не дають потрібної кількості боєприпасів, через що вони зазнають величезних втрат. Примітно, що у смерті своїх бойовиків він звинуватив особисто голову міноборони сергія шойгу та керівника генштабу валерія герасімова, а також пообіцяв, що вони "понесуть відповідальність".