путіну буде безпечніше: Кіссінджер назвав дивну причину, чому Україна має вступити до НАТО

Читать на русском
Автор
1419
Генрі Кіссінджер Новина оновлена 21 серпня 2023, 09:09
Генрі Кіссінджер

Ексчиновник не вірить, що Україна зможе повернути Крим

Російському диктатору володимиру рутіну буде краще, якщо Україна після війни вступить до НАТО.

Таку думку висловив колишній державний секретар США Генрі Кіссінджер в інтерв’ю The Economist.

"Зараз ми озброїли Україну до такого стану, коли вона стане найкраще озброєною країною з найменш досвідченим у стратегії керівництвом в Європі", — каже він.

Кіссінджер прогнозує, що за підсумками війни росія втратить більшу частину захоплених територій, проте зможе зберегти контроль над Кримом. Це призведе до того, що росія залишиться незадоволеною, а також незадоволеною залишиться Україна.

Через це Кіссінджер вважає, що НАТО варто прийняти Україну до свого складу, щоб Київ не міг приймати рішення щодо територіальних претензій без погодження з Альянсом.

"Якби я говорив з путіним, я б йому сказав, що йому теж безпечніше з Україною в НАТО", — зазначив ексчиновник.

При цьому він зазначив, що вважає вторгнення катастрофічною помилкою путіна, але також видав порцію критики у бік Заходу. Так, Кіссінджер вважає, що рішення залишити питання вступу України до НАТО відкритим стало дестабілізуючим чинником, оскільки Київ отримав лише обіцянки захисту без будь-якого конкретного плану.

Як повідомлялося раніше, Кіссінджер після початку вторгнення неодноразово робив суперечливі заяви. Наприклад, 9 січня у західних ЗМІ з’явилася стаття Кіссінджера, в якій він закликав зберегти нейтральний статус Альянсу щодо України заради подальшого миру та пошкодував росію.