Рекордна кількість: у небі над Україною вночі збили понад 50 "шахедів"

Читать на русском
Автор
6088
Ворог атакував дронами "Shahed"
Ворог атакував дронами "Shahed"

Ворог намагається вицілити критичну інфраструктуру та військові об'єкти

У ніч на 28 травня російські окупанти атакували Україну дронами камікадзе іранського виробництва "Shahed-136/131" з півдня та півночі. В Україні випустили рекордну кількість — 54 безпілотники, 52 з яких були успішно "посаджені" українськими військовими.

Про це повідомляють в Повітряних силах. Зазначається, що з півночі ворог посилав дрони з Брянської області, а за півдня — з Краснодарського краю. Метою атак ворога були військові об'єкти та критична інфраструктура в центрі країни, зокрема в Київські області.

Саме у зоні "Центр" знищено більшість "Shahed". Трохи раніше в КМВА повідомили, що їх було понад 40. Загалом до збиття 52 "Shahed" також залучалися сили та засоби повітряних командувань "Південь" та "Захід" та інші сили ППО.

В ОК "Південь" повідомили, що ворог обирає для безпілотників нові маршрути, намагаючись обійти український захист. Нова тактика полягає в тому, що вони намагаються обійти окупованими територіями і йдуть по річищах.

Раніше "Телеграф" розповідав, що в результаті атаки на Київ дрони хоч і збили, однак уламки наробили чимало лиха. Вони викликали кілька пожеж та призвели до загибелі людини.